Άφιξη 45 ατόμων στη Λέσβο παρά τα ισχυρά μποφόρ

FacebookTwitterE-mailPrint

Άφιξη 45 ατόμων στη Λέσβο παρά τα ισχυρά μποφόρ

View Original

politikalesvos.gr | 3 Ιανουαρίου 2026

Άφιξη 45 ατόμων στη Λέσβο παρά τα ισχυρά μποφόρ

Ομάδα που υπολογίζεται σε περίπου 45 άτομα —26 άνδρες, 17 γυναίκες και 2 παιδιά— αποβιβάστηκε σε ακτή της νότιας Λέσβου, στην περιοχή νότια της Αγριελιάς, παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες και τα ισχυρά μποφόρ που επικρατούσαν στην περιοχή.

Η παρουσία τους στο νησί επιβεβαιώθηκε μέσω φωτογραφικού και βιντεοληπτικού υλικού, καθώς και στοιχείων γεωεντοπισμού που παρείχαν οι ίδιοι. Μετά την άφιξή τους, η ομάδα χωρίστηκε σε δύο μικρότερες και κατευθύνθηκε σε κοντινή δασική έκταση, όπου παρέμεινε για αρκετές ώρες.

Δυνάμεις της Frontex εντόπισαν την ομάδα και προχώρησαν στη μεταφορά της στο Κλειστό Ελεγχόμενο Κέντρο Πρόσβασης στη Μαυροβούνι. Ο ακριβής αριθμός των αφιχθέντων δεν έχει ακόμη επισήμως επιβεβαιωθεί.

Διαβάστε περισσότερα>>>

Related

Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Κέντρα και Δομές
/