Απέκρυψε το λιμεναρχείο Χίου ότι «γάζωσε» με σφαίρες ταχύπλοο μεταφοράς προσφύγων

FacebookTwitterE-mailPrint

Απέκρυψε το λιμεναρχείο Χίου ότι «γάζωσε» με σφαίρες ταχύπλοο μεταφοράς προσφύγων

View Original

astraparis.gr | 17 Οκτωβρίου 2023

Απέκρυψε το λιμεναρχείο Χίου ότι «γάζωσε» με σφαίρες ταχύπλοο μεταφοράς προσφύγων

Περίεργη τροπή παίρνει η υπόθεση περισυλλογής 19 προσφύγων και μεταναστών, που είχαν εντοπισθεί το περασμένο Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023 σε παραλία της νήσου Παναγιάς Οινουσσών Χίου και για την οποία είχαμε κάνει σχετική δημοσίευση με βάση το δελτίο Τύπου του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023.

Χθες, Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023, η ιστοσελίδα politischios.gr ανήρτησε το σχετικό δελτίο Τύπου του Λ.Σ. συνοδεύοντάς το με φωτογραφικό υλικό που έδειχνε το ταχύπλοο σκάφος διάτρητο από σφαίρες σε διάφορα σημεία του.

Σημειωτέον ότι στο δελτίο Τύπου της 15.10.2023 του Λ.Σ. ουδεμία αναφορά υπήρχε είτε περί προειδοποιητικών βολών, είτε περί βολών «σε ασφαλή τομέα του σκάφους», προκειμένου να ακινητοποιηθεί το εν λόγω ταχύπλοο, κάτι που σε ανάλογες περιπτώσεις καταγράφεται στις σχετικές ανακοινώσεις του Λ.Σ.

Ο astraparis.gr επικοινώνησε σήμερα Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2023, με το γραφείο Τύπου του Λ.Σ. και τους έθεσε υπόψη το σχετικό περιστατικό, αλλά και τα δημοσιεύματα άλλων τοπικών μέσων ενημέρωσης, ζητώντας διευκρινίσεις αν όντως ερίφθησαν πυροβολισμοί κατά του ταχύπλοου σκάφους.

Από το γραφείο Τύπου δήλωσαν ότι δεν έχουν να πουν κάτι περισσότερο ή κάτι λιγότερο από όσα αναγράφονται στο από 15.10.2023 δελτίο Τύπου.

Σημειώνουμε ότι η συνήθης πρακτική είναι το γραφείο Τύπου να εκδίδει ανακοινώσεις με βάση τα σχετικά σήματα που λαμβάνει από το λιμεναρχείο, που σημαίνει ότι στην προκειμένη περίπτωση προφανώς δεν είχε τέτοια ενημέρωση περί ρίψης βολών κατά του σκάφους.

Ο astraparis.gr επιχείρησε να επικοινωνήσει με το λιμεναρχείο Χίου για διευκρινίσεις, ωστόσο δεν κατέστη δυνατόν να μιλήσει με κάποιον εκπρόσωπό του.

Τι έγινε μετά τον εντοπισμό του σκάφους και του φερόμενου ως διακινητή;

Το δελτίο Τύπου του Λ.Σ. (ολόκληρο δημοσιεύεται κατωτέρω) αναφέρει σε κάποιο σημείο του ότι το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους εντόπισε τους 19 στην στεριά, «ενώ ο χειριστής του Τ/Χ σκάφους στη προσπάθεια του να διαφύγει, προέβαλε βίαια αντίσταση κατά των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛΑΚΤ. Ακολούθησε καταδίωξη και επετεύχθη η ακινητοποίηση του Τ/Χ σκάφους στο οποίο βρισκόταν ο 25χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης…».

Από την ανάγνωση προκύπτει ότι ο 25χρονος χειριστής και φερόμενος ως διακινητής ήρθε σε επαφή με τους λιμενικούς, αντιστάθηκε, έφυγεή τους ξέφυγε, καταδιώχθηκε και ακινητοποιήθηκε το σκάφος του, χωρίς να αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λ.Σ. με ποιο τρόπο επετεύχθη αυτό.

Διαβάστε περισσότερα >>>

Related

Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/