Παρά την κοσμοχαλασιά , δύο βάρκες με 100 πρόσφυγες έφτασαν τα ξημερώματα στη Λέσβο

Facebook Twitter E-mail Print
Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019
Παρά την κοσμοχαλασιά , δύο βάρκες με 100 πρόσφυγες έφτασαν τα ξημερώματα στη Λέσβο

Συντάκτης: ΕΡΤ Β. Αιγαίο | 11 Ιουλίου 2019

Παρά την κοσμοχαλασιά καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας,με ισχυρούς ανέμους και έντονη βροχή, δύο βάρκες με πρόσφυγες έφυγαν από τα παράλια της Τουρκίας τα ξημερώματα και έφτασαν στις ακτές της Λέσβου με 100 πρόσφυγες και μετανάστες. Τα αδίστακτα δουλεμπορικά κυκλώματα δε σταματούν παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες βάζοντας ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο στο βωμό του κέρδους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου ναυτιλίας “στον εντοπισμό σαράντα εννέα (49) αλλοδαπών προέβησαν,  πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΓΡΙΕΛΙΑ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη ένας 30χρονος αλλοδαπός, ως ο χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης. Διαβάστε περισσότερα>>>