Νεκρή από πείνα και δίψα γυναίκα πρόσφυγας στη Χίο

FacebookTwitterE-mailPrint

Νεκρή από πείνα και δίψα γυναίκα πρόσφυγας στη Χίο

View Original

Συντάκτης: Γιώργος Παγούδης | efsyn.gr | 9 Ιουλίου 2022 

Νεκρή από πείνα και δίψα γυναίκα πρόσφυγας στη Χίο

 

Νεκρή, πιθανότατα από πείνα και δίψα, εντοπίστηκε μία γυναίκα πρόσφυγας στη Χίο και ειδικότερα στην περιοχή Αγία Τριάδα Καρδαμύλων.

Η γυναίκα, όπως όλα δείχνουν, πέθανε εξαντλημένη έπειτα από πολυήμερη παραμονή στην ύπαιθρο, αφού όλα δείχνουν ότι η συγκεκριμένη ήταν μέλος μιας ομάδας προσφύγων που αποβιβάστηκε στην περιοχή είτε στις 3/7 είτε στις 4/7 με πιο πιθανή την πρώτη ημερομηνία.

Η ομάδα αυτή που, σύμφωνα με πληροφορίες υπολογίζεται στα 20-22 άτομα και στην προσπάθεια της να αποφύγει τυχόν επαναπροώθηση, παρέμεινε κρυμμένη στα βουνά των Καρδαμύλων έως και προχθές, όταν άρχισαν να επικοινωνούν με ΜΚΟ ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρόσφυγες επικοινώνησαν αρχικά με ΜΚΟ στη Σάμο, η οποία στη συνέχεια ειδοποίησε εθελοντές στη Χίο.

Οι πρόσφυγες όμως αρνήθηκαν να δώσουν στίγμα, αφού οι εθελοντές σε κάθε περίπτωση θα ειδοποιούσαν τις αρχές προκειμένου να μπορέσουν να παράσχουν βοήθεια αποφεύγοντας τυχόν ποινική εμπλοκή όπως πρόσφατα είδαμε να συμβαίνει με κατηγορούμενο ένα Σύρο επειδή προσέφερε φαΐ και νερό σε μια ανάλογη περίπτωση.

Διαβάστε περισσότερα >>>

Related

Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/