Ναυάγιο στη Λέρο: Πέθανε και τέταρτο παιδί

FacebookTwitterE-mailPrint

Ναυάγιο στη Λέρο: Πέθανε και τέταρτο παιδί

View Original

tanea.gr | 5 Φεβρουαρίου 2023

Ναυάγιο στη Λέρο: Πέθανε και τέταρτο παιδί

Όλο και πιο τραγικά είναι τα νέα από το ναυάγιο με μετανάστες στη Λέρο, καθώς ακόμα ένα παιδί έχασε τη ζωή του. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Λιμενικό τέσσερα από τα επτά παιδιά που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο έχουν χάσει τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον δραματικό απολογισμό των νεκρών από το ναυάγιο στη Λέρο σε πέντε.

Πρόκειται για τρία αγόρια και ένα κορίτσι, ηλικίας όλα περίπου πέντε ετών

Νεκρή είχε ανασυρθεί και μία γυναίκα ηλικίας περίπου 20 ετών.

Από το ναυάγιο ανασύρθηκαν συνολικά 41 άτομα. Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέρου βρίσκονται και φιλοξενούνται 17 άνδρες και 17 γυναίκες ενώ τρία ακόμα παιδιά εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Κατά δήλωσή των διασωθέντων η λέμβος είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια και βρέθηκε ημιβυθισμένη σε βραχώδη ακτή της Λέρου.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι δυσμενείς με ανέμους εντάσεως 8 μποφόρ, χαμηλή ορατότητα και συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις. Οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν εκ νέου με το πρώτο φως της ημέρας.

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες ήταν αφρικανικής καταγωγής ενώ η λέμβος είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πόσα άτομα επέβαιναν στη λέμβο η οποία βυθίστηκε.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε για το συμβάν:

«Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι πρώτιστο μέλημα τους είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, διασώζοντας κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες, 41 συνανθρώπους μας, που τα εγκληματικά κυκλώματα διακινητών που εκκινούν από την Τουρκία, με την ανοχή των Τουρκικών Αρχών, εγκατέλειψαν αβοήθητους ανοικτά της Λέρου.

Θέλω να συγχαρώ επίσης τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και τους ιδιώτες που έσπευσαν στο σημείο για να συνδράμουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική επιχείρηση διάσωσης. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά έχουμε αθώα θύματα, που έχασαν την ζωή τους εξαιτίας της εγκληματικής στάσης των διακινητών».

Διαβάστε περισσότερα >>>

Related

Πρόσφυγες και Μετανάστες
/