Η κυβέρνηση βιάζεται για την αποσυμφόρηση πριν χειμωνιάσει

FacebookTwitterE-mailPrint

Η κυβέρνηση βιάζεται για την αποσυμφόρηση πριν χειμωνιάσει

Συντάκτης: emprosnet.gr | 8 Οκτωβρίου 2019

Η κυβέρνηση βιάζεται για την αποσυμφόρηση πριν χειμωνιάσει

Σε διπλό αγώνα δρόμου για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού - προσφυγικού έχει αποδυθεί η κυβέρνηση, που βρίσκεται αντιμέτωπη με την πρώτη «μίνι κρίση» της θητείας της, καθώς έχει καταγραφεί αύξηση των ροών κατά 200% τους τελευταίους πέντε μήνες, γεγονός που δημιουργεί εκρηκτική κατάσταση στα νησιά, αλλά και πολύ γκρίνια και στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Το Μέγαρο Μαξίμου κινείται πλέον σε δύο άξονες: Πρώτον, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να στηριχθεί η συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας. Και, δεύτερον, στο εσωτερικό της χώρας, ώστε να επιτευχθεί σε σύντομο χρόνο και πάντως πριν από την επιδείνωση του καιρού η αποσυμφόρηση των νησιών. Ο καιρός πάντως αρχίζει να αγριεύει και αυτό ...αγχώνει τους αρμοδίους οι οποίοι θα πρέπει να κινηθούν τάχιστα και αποτελεσματικά, ώστε ο στόχος της αποσυμφόρησης να μη μείνει κενού περιεχομένου.

Σε διπλωματικό επίπεδο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη επιτύχει το μεταναστευτικό να εγγραφεί στην ατζέντα της επερχόμενης Συνόδου Κορυφής στις 17 και 18 του μήνα, εξέλιξη που χαρακτηρίζεται σημαντική, καθώς συντελείται σε μια περίοδο που η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απορροφημένη στις διαβουλεύσεις για το Brexit. Μάλιστα, κατά πληροφορίες, ενόψει της συνόδου έχουν διασφαλιστεί κάποια σημαντικά κεκτημένα. Ειδικότερα, στο κείμενο συμπερασμάτων αναμένεται να υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά για «συνέχιση της εκταμίευσης χρημάτων» προς την Τουρκία. Το κείμενο συμπερασμάτων αποτελεί θετικό «μήνυμα» προς τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν που πιέζει στην κατεύθυνση απόσπασης περισσότερων κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το μεταναστευτικό.

Διαβάστε περισσότερα>>>

Related

Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/