Ηρθαν 27.923 μετανάστες και πρόσφυγες, έφυγαν 177

FacebookTwitterE-mailPrint

Ηρθαν 27.923 μετανάστες και πρόσφυγες, έφυγαν 177

Συντάκτης: Τάνια Γεωργιοπούλου | Η Καθημερινή | 22 Οκτωβρίου 2018

1--107

«Ενα “σύστημα” που δέχεται μόνο εισροές και δεν έχει εκροές, κάποια στιγμή θα εκραγεί», τονίζει εμφατικά στην «Κ» στέλεχος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, παρουσιάζοντας απτά τη δυσλειτουργία του συστήματος υποδοχής μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα.

Περίπου 100.000 πρόσφυγες και μετανάστες υπολογίζεται ότι βρίσκονται αυτή τη στιγμή «εγκλωβισμένοι» στη χώρα, με την έννοια ότι δεν μπορούν να μεταβούν νόμιμα σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αν και θα το επιθυμούσαν, και βέβαια δεν δέχονται οικειοθελώς να επιστρέψουν στην Τουρκία. Οσο περισσότερο αυξάνονται οι «φιλοξενούμενοι» τόσο ανεβαίνει και το κόστος φιλοξενίας εφόσον οι υφιστάμενες δομές δεν επαρκούν και αναζητούνται διαρκώς νέες «επείγουσες» λύσεις.

Χαρακτηριστικά, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής υπέγραψε πριν από λίγες ημέρες συμβάσεις με εννέα ξενοδοχεία στα Γρεβενά για τη μίσθωση των κτιρίων τους ώστε να φιλοξενηθούν όσοι μεταφέρονται από τα νησιά στην ενδοχώρα. Για τον λόγο αυτό έχει εγκριθεί ποσό 1 εκατ. ευρώ για το 2018. Διαβάστε περισσότερα>>>

Related

Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/