Ξεκίνησαν οι εργασίες για το νέο ΚΥΤ στην Ζερβού της Σάμου

FacebookTwitterE-mailPrint

Ξεκίνησαν οι εργασίες για το νέο ΚΥΤ στην Ζερβού της Σάμου

Λέξεις-κλειδιά

Συντάκτης: ΕΡΤ Β. Αιγαίο | 18 Σεπτεμβρίου 2019

Εγκαταστάθηκε σήμερα  ο εργολάβος του έργου που αφορά στην κατασκευή νέου ΚΥΤ στη θέση Ζερβού. Πρόκειται για  μια δομή όπου θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες που μένουν στο ΚΥΤ της πόλεως Σάμου προκειμένου να αποσυμφορηθεί η πρωτεύουσα του νησιού.

Ωστόσο μεγάλη ανησυχία επικρατεί  σε όλους για το αν θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης  ώστε να προχωρήσει στο οριστικό κλείσιμο της υφιστάμενης δομής και της παραχώρησης της στον Δήμο Ανατολικής Σάμου.

Η είδηση εξάλλου  όπως ήταν επόμενο πυροδότησε αντιδράσεις   στους κατοίκους των Μυτιληνιών που συνορεύουν με την περιοχή Ζερβού χωρίς ωστόσο η περιοχή να ανήκει στη Δημοτική Κοινότητα των Μυτιληνιών αλλά σε αυτή του Βαθέος. Συνεδριάζοντας απόψε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα της περιοχής  αποφάσισε να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 7 το πρωί στην περιοχή των πρώην Σφαγείων Κνήτη. Δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την συνέχιση των εργασιών και απευθύνουν μαζικό κάλεσμα  στην κινητοποίηση. Διαβάστε περισσότερα>>>

Related

Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/