Στη Δομή Φιλοξενίας της ΜΕΤΑδρασης ο 16χρονος Χατίμ πρωταθλητής εφήβων στην ποδηλασία

FacebookTwitterE-mailPrint

Στη Δομή Φιλοξενίας της ΜΕΤΑδρασης ο 16χρονος Χατίμ πρωταθλητής εφήβων στην ποδηλασία

Συντάκτης: samos24.gr | 12 Οκτωβρίου 2018

Ο 16χρονος Χατίμ, πρωταθλητής εφήβων στην ποδηλασία στη Συρία, ανησυχεί για την οικογένειά του που έχει μείνει πίσω, ελπίζοντας να τελειώσει σύντομα ο πόλεμος. Τα δύο αδέλφια, ο 8χρονος Μαμαντού και η 11χρονη Φαρίντα, κατάγονται από χώρα της Αφρικής και ελπίζουν να πάρουν άσυλο στην Ελλάδα. Είναι υποδειγματικοί μαθητές στο σχολείο.

Ο 12χρονος Σάμι από τη Συρία περιμένει επανένωση με την αδερφή του που βρίσκεται σε χώρα της Ε.Ε. Η 7χρονη Ράμλα από τη Συρία αγαπάει με πάθος τον χορό και το θέατρο και αυτοσχεδιάζει όλη μέρα, ακόμα και όταν τακτοποιεί το δωμάτιό της.

Είναι ορισμένα από τα 12 παιδιά ηλικίας 7-16 ετών που ζουν σήμερα στη Μεταβατική Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΜΕΤΑδρασης στη Σάμο. Παιδιά που έχουν χωριστεί με βίαιο τρόπο από τις οικογένειές τους, αλλά έχουν βρει στη δομή ένα οικογενειακό, υποστηρικτικό περιβάλλον που τα βοηθά να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό σύστημα και να αναπτύξουν δεξιότητες.

Η δομή φιλοξενίας της ΜΕΤΑδρασης στη Σάμο είναι η μόνη για ασυνόδευτα παιδιά στο νησί. Ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Απρίλιο του 2016 χάρη στη βοήθεια της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative – THI), του φορέα που έχουν ιδρύσει οι Έλληνες της διασποράς με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης στην πατρίδα. Πρόσφατα, η Ελληνική Πρωτοβουλία ανακοίνωσε την επιπλέον στήριξη της δομής με το ποσό των 125.000 ευρώ. Διαβάστε περισσότερα>>>

Related

Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Κοινωνία της Λέσβου
/