Ενημερωτικό Δελτίο Παρατηρητηρίου: Αντιδράσεις στα Πάμφιλα και στον Αφάλωνα Λέσβου με αφορμή ενοικίαση ακινήτου από ΜΚΟ

FacebookTwitterE-mailPrint

Ενημερωτικό Δελτίο Παρατηρητηρίου: Αντιδράσεις στα Πάμφιλα και στον Αφάλωνα Λέσβου με αφορμή ενοικίαση ακινήτου από ΜΚΟ

Αντιδράσεις στις κοινότητες των χωριών που υπάρχουν γύρω από το κέντρο της Μόριας

Διαβάστε τα παρακάτω άρθρα από τον τοπικό τύπο:

«Μπλόκο» Γαληνού-Καλογήρου στη δομή στα Πάμφιλα | Εμπρός | 03 Απρ. 2018

Η φιλόδοξη και μεγάλη επένδυση της ΜΚΟ «Refugees 4 Refugees» στα Πάμφιλα και οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, «πάγωσε» προσωρινά τα σχέδια. Μέχρι και το δεδικασμένο… «Μουζάλα» θυμήθηκαν στον δήμο Λέσβου χθες, προκειμένου να μπει ένα φρένο στην πρόθεση της ΜΚΟ «Refugees 4 Refugees» να ξεκινήσει μία φιλόδοξη επένδυση στα Πάμφιλα με τη λειτουργία μίας μεγάλης αθλητικής και ψυχαγωγικής δραστηριότητας που θα περιλαμβάνει υποδομές μπάσκετ, ποδοσφαίρου, βόλεϊ, χορού, γιόγκα και γυμναστηρίου που θα απευθύνεται στους πρόσφυγες των καμπς της Μόριας και του Καρά Τεπέ. Μετά από διαδοχικές λαϊκές συνελεύσεις που έγιναν στο χωριό ως απόρροια του προβληματισμού για την ενδεχόμενη ύπαρξη μίας τέτοιας δομής στα Πάμφιλα, σημαντική μερίδα των κατοίκων τους που συγκεντρώθηκαν και το περασμένο Σάββατο διατυπώνοντας με υπόμνημά τους προς όλες τις αρμόδιες Αρχές αίτημα ελέγχου και μεσολάβησης, συναντήθηκαν χθες το πρωί και με τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό. Επιχειρηματολογώντας διεξοδικά τους λόγους που δεν πρέπει κατά τη γνώμη τους να γίνει μία τέτοια δομή στην περιοχή τους. Ο δήμαρχος από τη μεριά του, βασιζόμενος και στο «θολό» όπως διαπιστώθηκε στην όλη προεργασία προκειμένου να γίνει αυτή η δομή, απευθύνθηκε απευθείας στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα, εξασφαλίζοντας σε πρώτη φάση τουλάχιστον το «πάγωμα» των όποιων διαδικασιών. Ενώ την έμμεση αντίθεσή της για την δομή αυτή, εξέφρασε και η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου με επιστολή της στον κ. Βίτσα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>>

«Πόσες και ποιες είναι οι ΜΚΟ κύριοι Υπουργοί»; | Εμπρός | 07 Απρ. 2018

Και ο Χ. Αθανασίου υψώνει «μέτωπο» κατά της δομής στα Πάμφιλα, αναδεικνύοντας το (ακόμα και σήμερα) «αχαρτογράφητο» των ΜΚΟ. Μετά τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό και την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, «μέτωπο» κατά της πρόθεσης της ΜΚΟ με την επωνυμία «Refugee 4 Refugees», υψώνει και ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου, φέρνοντας μάλιστα το όλο ζήτημα, που έχει αναστατώσει τελευταία την τοπική κοινότητα Παμφίλων, στη βουλή. Αφού με Ερώτησή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς (σ.σ. Ναυτιλίας και Μεταναστευτικής Πολιτικής) αφού ισχυρίζεται ότι η επίμαχη ΜΚΟ που φιλοδοξεί να προχωρήσει σε μία μεγάλη επένδυση στο χωριό δεν είναι εγγεγραμμένη στο Εθνικό Μητρώο Ελληνικών και Ξένων ΜΚΟ, αναδεικνύει γενικότερα το ζήτημα της λειτουργίας των μην κυβερνητικών οργανώσεων ψέγοντας το γεγονός πως ακόμα και σήμερα είναι άγνωστος ο αριθμός εκείνων που δραστηριοποιούνται στα νησιά.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>>

Αντιδρούν στην ενοικίαση κτηρίου από ΜΚΟ στα Παμφιλα | lesvospost.com | 15 Μαρ. 2018

Λαϊκή συνέλευση στην Τοπική Κοινότητα Παμφίλων, συγκάλεσε την Τρίτη το απόγευμα ο πρόεδρος του χωριού. Λαϊκή συνέλευση στην Τοπική Κοινότητα Παμφίλων, συγκάλεσε την Τρίτη το απόγευμα ο πρόεδρος του χωριού Βαγγέλης Λυκαρδόπουλος, προκειμένου να ενημερώσει τους συγχωριανούς τους για το ζήτημα που έχει προκύψει με το ενδεχόμενο ενοικίασης χώρου από Μη Κυβερνητική Οργάνωση στην παραλία Παμφίλων. Η φημολογία και μόνο, για την εγκατάσταση Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης στο χωριό, προκάλεσε αντιδράσεις, γεγονός που οδήγησε τον πρόεδρο στην απόφαση να συγκαλέσει Λαϊκή Συνέλευση, στην οποία παρέστη και δικηγόρος. Όπως αναφέρει ο ίδιος, η συνέλευση προγραμματίστηκε στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών, της συζήτησης του θέματος και της λήψης απόφασης.

«Η πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι ένας ιδιώτης ετοιμάζεται να μισθώσει κτίριο στην παραλία Παμφίλων, το οποίο στο παρελθόν ήταν τυροκομείο και σήμερα είναι ανενεργό, σε Μ.Κ.Ο. Πιθανολογείται ότι θα χρησιμοποιηθεί είτε ως αποθήκη, είτε ως κινηματογράφος για τους αλλοδαπούς.

«Φρένο» σε δομή βάζουν οι κάτοικοι των Παμφίλων | Τα Νέα της Λέσβου | 15 Μαρ. 2018

ο προσφυγικό ζήτημα, αλλά και η φημολογία για την πρόθεση λειτουργίας δομής από ΜΚΟ στην παραλία των Παμφίλων, προκάλεσε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση των κατοίκων το απόγευμα της Τρίτης, στην πλατεία του χωριού. Στη συνέλευση οι κάτοικοι των Παμφίλων συμφώνησαν να «ενώσουν τις δυνάμεις τους» με τα γειτονικά χωριά, της Μόριας και της Παναγιούδας, συμμετέχοντας σε συλλογικό όργανο που δημιουργείται ώστε να έχουν μια κοινή γραμμή διεκδικήσεων…

Και ο Αφαλωνας αντιδρά.. για την εγκληματικότητα και το μεταναστευτικό πρόβλημα | lesvospost.com | 16 Μαρ. 2018

Κάλεσμα από την πρόεδρο της Τ.Κ Αφαλωνα για λαϊκή συνέλευση… ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ: Το Σάββατο 17/03 και ώρα 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί μπροστά στην Κοινότητα Αφαλωνα Λαϊκή συνέλευση  των κατοίκων του χωριού μας για πάρουμε μία συλλογική απόφαση πως θα αντιμετωπίσουμε από εδώ και πέρα μαζί με τα γειτονικά χωριά Μόρια, Παναγιούδα, Πάμφιλα τις απειλές από το προσφυγικό πρόβλημα που κάθε μέρα γιγαντώνεται!!!!!!!!!!!!!
Θα είμαστε όλοι εκεί! Όποιος πολίτης εκτός Αφαλωνα θα ήθελε να παρευρεθεί για το μεταναστευτικό πρόβλημα στην συγκέντρωση και να τοποθετηθεί θα είναι τιμή μας να πάρει τον λόγο!!!!! Σας καλεί η Πρόεδρος της Κοινότητας Αφαλωνα!!! Μ.Κ

 

Related

Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/