Εκδήλωση για την σχολική εκπαίδευση των προσφυγόπουλων

FacebookTwitterE-mailPrint

Εκδήλωση για την σχολική εκπαίδευση των προσφυγόπουλων

Συντάκτης: efysn.gr | 29 ιανουαρίου 2021 

Η φοίτηση των προσφυγόπουλων στο δημόσιο σχολείο και η ανάγκη για ένα εκπαιδευτικό σύστημα χωρίς αποκλεισμούς είναι το θέμα της διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργανώνει την Κυριακή το απόγευμα η «Συνέλευση ενάντια σε εγκλεισμούς και αποκλεισμούς», με ομιλητές εκπαιδευτικούς και πρόσφυγες νεαρής ηλικίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται τη στιγμή που πολλά παιδιά πρόσφυγες παραμένουν αποκλεισμένα από το εκπαιδευτικό σύστημα, χωρίς πρόσβαση στις αναγκαίες υποδομές για την τηλεεκπαίδευση και με δύσκολη τη μεταφορά τους στο σχολείο από τα απομακρυσμένα κέντρα φιλοξενίας, ενώ η πανδημία του κορονοϊού χρησιμοποιείται από ορισμένες ομάδες σαν πρόσχημα για τον αποκλεισμό των προσφυγόπουλων από τα σχολεία.

Θα γίνει την Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, στις 6:30 το απόγευμα στην πλατφόρμα zoom (Meeting ID: 813 2891 2508 Passcode: 784758). Στη συζήτηση μέσα στην πλατφόρμα θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν τα πρώτα 100 άτομα που θα συνδεθούν. Οι υπόλοιποι θα μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανή αναμετάδοση στη σελίδα της Συνέλευεσης στο facebook.

Διαβάστε περισσότερα>>>

Παρακολουθείστε εδώ το βίντεο της εκδήλωσης >>>