Μυτιλήνη: Συναυλία συμπαράστασης για τον Αμίρ Ζαχίρι και τον Ακίφ Ρασούλι

FacebookTwitterE-mailPrint

Μυτιλήνη: Συναυλία συμπαράστασης για τον Αμίρ Ζαχίρι και τον Ακίφ Ρασούλι

View Original

ertnews.gr | 16 Μαρτίου 2022

Μυτιλήνη: Συναυλία συμπαράστασης για τον Αμίρ Ζαχίρι και τον Ακίφ Ρασούλι

Συναυλία συμπαράστασης για τον Αμίρ Ζαχίρι και τον Ακίφ Ρασούλι, που έχουν καταδικαστεί σε 50 χρόνια φυλακή ως διακινητές, διοργανώνει η πρωτοβουλία «Καλλιτέχνες υπέρ μιας δίκαιης δίκης για τον Μοχάμαντ και κάθε Μοχάμαντ» την Τετάρτη16 Μαρτίου στη Μυτιλήνη.

Στη συναυλία αλληλεγγύης θα ανέβουν στη σκηνή του καφέ Πανελλήνιο της Μυτιλήνης οι: Φ. Δεληβοριάς, Μ. Φριντζήλα, Μ. Παπαγεωργίου, Δ. Μητσοτάκης, Δ. Μυστακίδης, Φ. Σιώτας, Σπ. Γραμμένος, SaLia Balia Band, Ν. Φασουλή και ο Κ. Πλατανιάς.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου τόνισε ότι «την Πέμπτη 17 Μαρτίου δικάζονται στη Λέσβο, οι Αμίρ και Ακίφ που έχουν καταδικαστεί σε 50 χρόνια o καθένας, με την κατηγορία του διακινητή, ενώ δεν είναι. Στην πραγματικότητα, οι πρόσφυγες που αντιμετωπίζουν αυτές τις εξοντωτικές ποινές, βρίσκονται τυχαία να κρατούν το τιμόνι, όταν οι διακινητές εγκαταλείπουν τις βάρκες και παλεύουν να σώσουν το πλήθος».

Ο βραβευμένος διεθνώς διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος, θα ανοίξει τη βραδιά της συναυλίας μιλώντας μέσα από την εμπειρία του στη διάσωση ενώ θα παρευρεθεί την Παρασκευή στη συνέντευξη τύπου ευρωβουλευτών της Αριστεράς, οι οποίοι έχουν κληθεί από τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου προκειμένου να καταθέσουν στη δίκη και να υπογραμμίσουν την ανάγκη αλλαγής του νομικού πλαισίου για τους πρόσφυγες- μετανάστες καθώς και τον σεβασμό της διεθνούς νομοθεσίας. Την Πέμπτη οι αλληλέγγυοι θα συγκεντρωθούν στο δικαστήριο Μυτιλήνης.

Παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα προσφοράς συσκευασμένων τροφίμων μακράς διαρκείας, που θα διατεθούν ύστερα σε πρόσφυγες και ευάλωτους.

Η συναυλία πραγματοποιείται την ώρα που τα προσφυγικά κύματα αυξάνονται λόγω και του πολέμου στην Ουκρανία. Οι καλλιτέχνες της πρωτοβουλίας ενώνουν τη φωνή τους με το αίτημα για αλληλεγγύη και Δικαιοσύνη για κάθε πρόσφυγα.

Διαβάστε περισσότερα >>>