Αίτημα για ειδική συνεδρίαση με θέμα το μεταναστευτικό από τον συνδυασμό "Χίος Μπροστά"

FacebookTwitterE-mailPrint

Αίτημα για ειδική συνεδρίαση με θέμα το μεταναστευτικό από τον συνδυασμό "Χίος Μπροστά"

Συντάκτης: politischios.gr | 24 Σεπτεμβρίου 2019

Τη σύγκλιση ειδικής συνεδρίασης με θέμα το μεταναστευτικό, ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλο Καλογεράκη, ο συνδυασμός «Χίος Μπροστά» του Γιάννη Καραβασιλή.

Στην επιστολή αναφέρει:

Κύριε Πρόεδρε,
με την ευκαιρία της εκλογής νέου Δημοτικού Συμβουλίου, νέου Δημάρχου (και νέας Περιφερειακής Αρχής και νέας Κυβέρνησης ) ζητούμε να συγκληθεί άμεσα το σώμα ώστε να συζητήσει, να κατατεθούν προτάσεις και να ληφθούν μέτρα, όσον αφορά στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος στο νησί μας.
Το πρόβλημα παραμένει το ίδιο με μικρό-μεταπτώσεις τα τελευταία 4.5 χρόνια. Το μεταναστευτικό έχει τέτοια δυναμική, που σε συνδυασμό με την μέχρι τώρα αντιμετώπισή του, τείνει να δημιουργήσει μόνιμες καταστάσεις που δύσκολα θα μπορούν να αναστραφούν.
Θεωρούμε ότι η Χίος και γενικότερα τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου αντιμετωπίζονται ως παρακατιανά και οι πολίτες τους ως πολίτες γ' κατηγορίας.
Στους δε κατοίκους των περιοχών που γειτνιάζουν με τα λεγόμενα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (τα ''περίφημα'' ΚΥΤ όπως η ΒΙΑΛ) έχει απαξιωθεί πλήρως ο τρόπος ζωής τους, αλλά και οι περιουσίες τους.

Διαβάστε περισσότερα>>>

Related

Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/