«Προσβλητική η εμπλοκή Στρατού στην κατασκευή χώρων στέγασης στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ»

FacebookTwitterE-mailPrint

«Προσβλητική η εμπλοκή Στρατού στην κατασκευή χώρων στέγασης στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ»

View Original

stonisi.gr | 19 Σεπτεμβρίου 2023

«Προσβλητική η εμπλοκή Στρατού στην κατασκευή χώρων στέγασης στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ»

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, από κοινού με την Ένωση Στρατιωτικών
Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου (ΕΣΠΕΕΛΕΣ), κατά τηςς συμμετοχή προσωπικού και την συνδρομή μηχανημάτων του Στρατού Ξηράς, στην κατασκευή επιπλέον χώρων στέγασης για τους πρόσφυγες και μετανάστες, στην υπάρχουσα δομή φιλοξενίας, στην τοποθεσία του ΚΥΤ Μαυροβουνίου στο Καρά Τεπέ, όπως αποκάλυψε το «Ν» την 21η Σεπτεμβρίου:

"Σε μια περίοδο κατά την οποία τα στελέχη των Στρατιωτικών Μονάδων της
98 ΑΔΤΕ έχουν συνδράμει ήδη όλο το καλοκαίρι σε περίπολα πυρασφαλείας, με
συνεχείς υπηρεσίες επιτήρησης, διατίθενται ως οδηγοί – διασώστες στο ΕΚΑΒ,
επιπλέον των προβλεπόμενων υπηρεσιών τους που δεν είναι και λίγες στο φυσικό
τους χώρο που είναι τα στρατόπεδα, κλήθηκαν κατόπιν σχετικής διαταγής της 98
ΑΔΤΕ να συμμετέχουν από την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου έως και σήμερα, στο
στήσιμο σκηνών και στη διαμόρφωση του χώρου με στρατιωτικά μηχανήματα,
εργαζόμενοι ασταμάτητα σε 7ωρες βάρδιες σε εργασίες οι οποίες εκφεύγουν τελείως
των καθηκόντων τους προκειμένου να καλύψουν για άλλη μια φορά, την ανεπάρκεια
του Κρατικού Μηχανισμού, των Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών member of (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.)"

Χαρακτηριστικό είναι και το σχετικό άρθρο σε τοπικό ηλεκτρονικό μέσο επικοινωνίας της Λέσβου («ΣΤΟ ΝΗΣΙ» ) με τίτλο «Επί ποδός κι ο Στρατός για να χωρέσει κόσμο ο καταυλισμός του Καρά Τεπέ!» όπου τονίζεται ότι «με προφορική εντολή του στρατού, ΕΠΟΠ και ΟΒΑ (Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης) βάζουν πλάτη από το πρωί της Πέμπτης στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ για να στηθούν τρεις μεγάλοι χώροι Rub Hall που θα μπορούν να φιλοξενήσουν 300 άτομα». Η συμμετοχή του προσωπικού είναι σε 2 βάρδιες (0700 – 1330 / 1330 – 1900) με τις προγραμματισμένες υποχρεώσεις στις Στρατιωτικές Μονάδες να επιβαρύνουν το εναπομείναν προσωπικό ασφαλείας.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι αν και η διαχείριση του ΚΥΤ-ΚΕΔ Λέσβου δεν είναι πλέον στη δικαιοδοσία – υποχρεώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων από 01 Ιανουαρίου του 2022, φαίνεται και από τις δημοσιευμένες φωτογραφίες στο τύπο, ότι τόσο ο αρμόδιος Δήμος, όσο και η Διεύθυνση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.) δεν διαθέτει ως όφειλε το προσωπικό του, για την κατασκευή των χώρων διαμονής με αποτέλεσμα να εργάζεται μόνο το στρατιωτικό προσωπικό το οποίο ξεκίνησε να «βάλει πλάτη» και κατέληξε να αντικαταστήσει τους εργαζόμενους του Δήμου και του ΚΥΤ. 

Υπενθυμίζουμε την πρόσφατη επίσημη τοποθέτηση της Κυβέρνησης, δια στόματος του τέως Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου, παρουσία του τότε Υπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου κ. Ν. Μηταράκη, για την απεμπλοκή των ΕΔ από τη διαχείριση του Μεταναστευτικού την 4η Ιανουαρίου 2022, https://www.mod.mil.gr/synantisi-yetha-n-panagiotopoyloy-ton-ypoyrgo-metanasteysis-amp-asyloy-n/ και με αφορμή την από 31 Δεκεμβρίου 2021 λήξη της εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμενων από την διαχείριση δομών φιλοξενίας αιτούντων άσυλο και την άρση ισχύος των ειδικών διατάξεων που αφορούσαν στην διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης, πλέον των άλλων τόνισε

Διαβάστε περισσότερα >>>

 

Related

Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/