Σάμος: Προχωρά η διαδικασία για την αγορά και την αποκάθαρση του πρώην ΚΥΤ στο Βαθύ

FacebookTwitterE-mailPrint

Σάμος: Προχωρά η διαδικασία για την αγορά και την αποκάθαρση του πρώην ΚΥΤ στο Βαθύ

View Original
Λέξεις-κλειδιά

ertnews.gr | 2 Νοεμβρίου 2022

Σάμος: Προχωρά η διαδικασία για την αγορά και την αποκάθαρση του πρώην ΚΥΤ στο Βαθύ

Χρηματοδότηση ύψους 1 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης εγκρίθηκε, μέσω διαπιστωτικής απόφασης, που υπέγραψε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, προκειμένου να εκκινήσουν οι διαδικασίες για την απόδοση του χώρου του πρώην ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου στην τοπική κοινωνία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μηταράκης υπέγραψε χρηματοδότηση ύψους 1.000.000 ευρώ προς τον Δήμο Ανατολικής Σάμου, παρουσία του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, κ. Γιώργου Στάντζου που αφορά στην έγκριση της αίτησής του για τη χρηματοδότηση των εργασιών καθαρισμού και αποκατάστασης του πρώην ΚΥΤ στο Βαθύ, αλλά και των όμορων ιδιοκτησιών που έχουν καταπατηθεί, το οποίο ανήκει στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), κατόπιν αγοράς του.

Να σημειώσουμε, ότι αρχικά η μελέτη του Πανεπιστημίου Αιγαίου είχε προϋπολογισμό τριών εκατομμυρίων ευρώ για την αποκομιδή των απορριμμάτων, το διαχωρισμό και την μεταφορά τους εκτός Σάμου, αλλά και την γεωλογική μελέτη για τις επιπτώσεις από τυχόν επικίνδυνα για την υγεία υλικά που παρέμειναν στο χώρο επί σειρά ετών. Η χρηματοδότηση που υπέγραψε ο κ. Μηταράκης αφορά κατά ένα μέρος την αγορά του χώρου, του πρώην χώρου ΚΥΤ της πόλεως Σάμου, από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου και κατά δεύτερο, την καθαίρεση κατασκευών του πρώην ΚΥΤ.

Στην συνέχεια με νέα χρηματοδότηση θα γίνει η απομάκρυνση από την Σάμο των υλικών και η περιβαλλοντική αποκατάσταση. Ουσιαστικά, θα γίνει τμηματικά το κλείσιμο των έκτακτων δομών και η στήριξη των τοπικών κοινωνιών, που σήκωσαν το βάρος του μεταναστευτικού, που ήταν και δέσμευση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και από τους βασικούς στόχους του κ. Νότη Μηταράκη από την επανασύσταση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Διαβάστε περισσότερα >>>

Related

Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/