Ονειρο... απατηλό ο μηχανισμός διερεύνησης επαναπροωθήσεων

FacebookTwitterE-mailPrint

Ονειρο... απατηλό ο μηχανισμός διερεύνησης επαναπροωθήσεων

View Original

Συντάκτης: Δημήτρης Αγγελίδης | efsyn.gr | 14 Δεκεμβρίου 2021|

Όνειρο... απατηλό ο μηχανισμός διερεύνησης επαναπροωθήσεων

Ανέκδοτο τείνει να καταλήξει η δημιουργία ανεξάρτητου μηχανισμού διερεύνησης των επαναπροωθήσεων, που φαίνεται πως χάθηκε άλλη μια φορά στη μετάφραση μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου της Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, ότι «βρισκόμαστε τώρα σε μια φάση όπου αυτοί οι μηχανισμοί είναι πραγματικότητα, είναι ανεξάρτητοι, έχουν τα εχέγγυα που ψάχνουμε» και της αρμόδιας επιτρόπου Ιλβα Γιόχανσον ότι «η Ελλάδα τώρα προηγείται σε σχέση με άλλες χώρες στην εφαρμογή του ανεξάρτητου μηχανισμού παρακολούθησης», στην κυβέρνηση επιμένουν ότι «δεν χρειάζεται άλλος μηχανισμός, υπάρχει ήδη, είναι η Εθνική Αρχή Διαφάνειας» και σημειώνουν ότι το έχουν διαμηνύσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Παραμένει ωστόσο το ερώτημα αν η κ. Γιόχανσον γνωρίζει σήμερα κάτι διαφορετικό από τις αρχές φθινοπώρου, όταν έκανε σαφή τη δυσαρέσκειά της για υπαναχώρηση της κυβέρνησης από προηγούμενη δέσμευση για τη δημιουργία του ανεξάρτητου μηχανισμού, με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη να διαμηνύει από το βήμα της Βουλής ότι ένας τέτοιος μηχανισμός δεν αποτελεί προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα >>>

 

Related

Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/