Να κλείσουν τα Hot Spot της Σάμου και σε όλα τα νησιά ζήτησαν φορείς και εργατικό κέντρο

FacebookTwitterE-mailPrint

Να κλείσουν τα Hot Spot της Σάμου και σε όλα τα νησιά ζήτησαν φορείς και εργατικό κέντρο

Συντάκτης: Χάρης Ζαβουδάκης | ΕΡΤ Αιγαίου 2018 | 17 Οκτωβρίου 2018

Με κύριο αίτημα τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και των μεταναστών αλλά και το κλείσιμο των  Κέντρων  Υποδοχής και Ταυτοποίησης  στα νησιά,  το εργατικό Κέντρο Σάμου και οι φορείς του νησιού πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Πυθαγόρα .  «Να κλείσει άμεσα το «κολαστήριο» στο οποίο κυβέρνηση, Ε.Ε και ΝΑΤΟ έχουν εγκλωβίσει 4000 ανθρώπους σαν να είναι απόβλητα» , επανέλαβαν το Εργατικό Κέντρο , οι φορείς, τα  εργατικά σωματεία, και οι σύλλογοι κατά την διάρκεια της  συγκέντρωσης .

«Το εργατικό Κέντρο  ζητά να κλείσουν όλα τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης  στα νησιά ώστε να απεγκλωβιστούν οι μετανάστες και να δημιουργηθούν ανοικτές δομές φιλοξενίας όπου θα διαμένουν για 2 ημέρες ώσπου να φύγουν για την ενδοχώρα και από εκεί για όποιο μέρος της Ευρώπης επιθυμούν. Τα νησιά δεν έχουν μεγάλες δομές που μπορούν να φιλοξενήσουν χιλιάδες μεταναστών.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της φτώχειας και της εξαθλίωσης που επιβάλλουν οι μονοπωλιακοί επιχειρηματικοί όμιλοι και οι ενώσεις τους, σε όλους τους λαούς, είναι άνθρωποι, δεν είναι ζώα. Δεν επέλεξαν τον ξεριζωμό τους. Τους επιβλήθηκε», ανέφερε στην ομιλία της η πρόεδρος του εργατικού κέντρου Σάμου Βασιλική Βρυνιώτη. Διαβάστε περισσότερα>>>

Related

Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/