Μαζική εκστρατεία εμβολιασμού κατά της ιλαράς στη Λέσβο απ' τους "γιατρούς χωρίς σύνορα"

FacebookTwitterE-mailPrint

Μαζική εκστρατεία εμβολιασμού κατά της ιλαράς στη Λέσβο απ' τους "γιατρούς χωρίς σύνορα"

View Original

Επείγουσα εκστρατεία εμβολιασμού παιδιών κατά της ιλαράς πραγματοποίησαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στη Λέσβο. Μέσα σε δύο ημέρες (7 & 8 Φεβρουαρίου) οι ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα εμβολίασαν συνολικά 975 παιδιά που ζουν στους καταυλισμούς της Μόριας, του Καρά Τεπέ και σε άλλες δομές στην πόλη της Μυτιλήνης.

Η εκστρατεία αυτή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το yπουργείο Υγείας και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) με αφορμή τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς (ακόμη δύο περιστατικά αναμένουν επιβεβαίωση) σε παιδιά στη Μόρια και το Καρά Τεπέ.

«Μεταξύ των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Λέσβο, οι ομάδες μας είδαν πολλές οικογένειες με παιδιά. Αυτά τα παιδιά πρέπει να προστατευτούν και να εμβολιαστούν κατά κοινών ασθενειών» λέει η Σοφί Σαμπατιέρ, συντονίστρια της επείγουσας παρέμβασης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. «Πολλές οικογένειες στη Μόρια εξακολουθούν να ζουν σε υπερπλήρη κοντέινερ και σε μικρές σκηνές. Υπό αυτές τις συνθήκες, όλα τα παιδιά που δεν είχαν εμβολιαστεί κινδύνευαν να νοσήσουν και εμείς χρειάστηκε να κινηθούμε ταχύτατα για να περιορίσουμε την εξάπλωση της νόσου».

Οι ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ξεκίνησαν να εμβολιάζουν παιδιά την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στην κινητή παιδιατρική μονάδα έξω από τη Μόρια και στο Καρά Τεπέ. Τη δεύτερη ημέρα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα εμβολίασαν ασυνόδευτα ανήλικα και παιδιά που ζουν σε δομές στην πόλη της Μυτιλήνης. Συνολικά οι ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα εμβολίασαν 975 παιδιά από 6 μηνών έως 16 ετών, ενώ οι ιατρικές ομάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ και των Γιατρών του Κόσμου που επίσης συμμετείχαν στην εκστρατεία, εμβολίασαν 60 και 190 παιδιά αντίστοιχα. Συνολικά, εμβολιάστηκαν 1.314 παιδιά κατά τη διάρκεια της εμβολιαστικής εκστρατείας.

«Οικογένειες προσφύγων και μεταναστών συνεχίζουν να φτάνουν στο νησί. Όσο οι οικογένειες στους καταυλισμούς εξακολουθούν να ζουν σε άθλιες συνθήκες μέσα σε υπερπλήρη κοντέινερ, πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να εμποδίσουμε το ξέσπασμα επιδημιών στο μέλλον και να συνεισφέρουμε στην υγεία των παιδιών είναι να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης και να εμβολιάσουμε όλα τα παιδιά που φτάνουν στο νησί» λέει η Σοφί Σαμπατιέρ. «Αυτοί οι άνθρωποι δεν πρέπει να εγκλωβίζονται σε ακατάλληλες συνθήκες στα νησιά. Είναι αναγκαίο να έχουν τουλάχιστον πρόσβαση σε επαρκή ιατρική βοήθεια και σε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Πηγή: in.gr
Από το alithia.gr >>>

Related

Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/