Λέρος: Καταδικάζει τις επιθέσεις κατά προσφύγων και μεταναστών ο δήμαρχος

FacebookTwitterE-mailPrint

Λέρος: Καταδικάζει τις επιθέσεις κατά προσφύγων και μεταναστών ο δήμαρχος

View Original

Καταδικάζει τις ρατσιστικές επιθέσεις αγνώστων εναντίον προσφύγων και μεταναστών η δημοτική αρχή Λέρου και σε σχετική ανακοίνωση ο δήμαρχος Μιχάλης Κόλιας καλεί τους δράστες να συνεργαστούν με τις αρχές.

«Η δημοτική αρχή Λέρου καταδικάζει απερίφραστα τις ρατσιστικές επιθέσεις αγνώστων δραστών εναντίον προσφύγων και μεταναστών, οι οποίες έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες στο νησί μας» αναφέρει ο δήμαρχος Λέρου επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι στα σπίτια των κατοίκων της Λέρου δεν υπάρχει χώρος για ξενοφοβία.

Απεναντίας, αναφέρει ο δήμαρχος «έχουμε δείξει εμπράκτως εδώ και δεκαετίες ότι οι αξίες του λεριακού λαού συμπεριλαμβάνουν την αλληλεγγύη, την συνεργασία και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Με αυτές τις αξίες πορευόμαστε όλα τα χρόνια, καταδικάζοντας τα μεμονωμένα περιστατικά ρατσιστικής βίας απ' όπου κι αν προέρχονται.

Καλώ τους δράστες που πραγματοποίησαν τις άνανδρες και ξενοφοβικές επιθέσεις εναντίον των προσφύγων - αναφέρει ο κ. Κόλιας - να συνεργαστούν άμεσα με τον διοικητή και τα στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Λέρου, ώστε να υπάρξει επιείκεια στις προβλεπόμενες από το νόμο ποινές και εφιστώ την άμεση και διαρκή εγρήγορση της Πολιτείας, της οποίας χρέος είναι να προστατεύει αποτελεσματικά, τόσο τους πρόσφυγες όσο και τους κατοίκους της Λέρου».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Από την naftemporiki.gr

Related

Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Κοινωνία της Λέσβου
/