Θα διακοπούν οι εργασίες στη Βάστρια; Ερώτηση στη Βουλή

FacebookTwitterE-mailPrint

Θα διακοπούν οι εργασίες στη Βάστρια; Ερώτηση στη Βουλή

View Original
Λέξεις-κλειδιά

lesvosnews.net | 2 Φεβρουαρίου 2022

Θα διακοπούν οι εργασίες στη Βάστρια; Ερώτηση στη Βουλή

Θέμα: Διακοπή των εργασιών για το στήσιμο του στρατοπέδου συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών  στην τοποθεσία Βάστρια της Λέσβου
Παρά την γενική αντίθεση και κατακραυγή του Λεσβιακού λαού, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για το στήσιμο του στρατοπέδου συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών  στην τοποθεσία Βάστρια της Λέσβου  στην καρδιά του τεράστιου πευκοδάσους του νησιού.

Την πάνδημη αντίθεση του Λεσβιακού λαού εξέφρασε, για άλλη μια φορά,  το Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου, κατά τη  συνεδρίασή του της 31 Ιανουαρίου, με ομόφωνη απόφαση, που απαιτεί να σταματήσει άμεσα η κατασκευή  αυτής της απάνθρωπης φυλακής.  Οι ξεριζωμένοι των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων δεν είναι εγκληματίες, για να κλείνονται σε φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αντίθετα, το κράτος οφείλει να διασφαλίσει την προστασία των δικαιωμάτων τους στο άσυλο και στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Γενεύης και τις άλλες διεθνείς συμβάσεις, που παραβιάζονται συστηματικά με ευθύνη της ΕΕ και των κυβερνήσεων.

Διαβάστε περισσότερα >>>

Related

Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Κοινωνία της Λέσβου
/