Επαναπροώθηση και με ιδιωτικό σκάφος από την Ικαρία

FacebookTwitterE-mailPrint

Επαναπροώθηση και με ιδιωτικό σκάφος από την Ικαρία

View Original

Συντάκτης: Γιώργος Παγούδης | efsyn | 16 Αυγούστου 2021|

Επαναπροώθηση και με ιδιωτικό σκάφος από την Ικαρία

Ολοένα και πιο απροκάλυπτες, ολοένα και πιο εφευρετικές αποδεικνύονται οι επαναπροωθήσεις προσφύγων από τις ελληνικές αρχές που δεν ορρωδούν πλέον να εμπλέξουν και απλούς πολίτες στις παράνομες αυτές πράξεις.

Το τελευταίο καταγεγραμμένο περιστατικό εντοπίζεται στην Ικαρία, όπου επαναπροωθήθηκαν με τον γνωστό τρόπο 14 άτομα, αυτή τη φορά όμως με ιδιωτικό σκάφος που τους άφησε μεσοπέλαγα, πριν τους βρουν Τούρκοι Λιμενικοί.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στις 5 Αυγούστου, στην περιοχή του αεροδρομίου στην Ικαρία το κύμα ξεβράζει μια βάρκα με 26 πρόσφυγες, ανάμεσά τους οικογένειες με παιδιά.

Οι πρόσφυγες γίνονται αμέσως αντιληπτοί από ντόπιους και παραθεριστές που ειδοποιούν τις Αρχές. Μέχρι να σπεύσουν οι αστυνομικοί και οι λιμενικοί, οι πρόσφυγες φωτογραφίζονται και χωρίζονται σε δύο ομάδες: 14 άνδρες απομακρύνθηκαν αναζητώντας βοήθεια, ενώ στην παραλία Λέρος παρέμειναν 12 άτομα, κυρίως γυναίκες και παιδιά.

Εκεί τους βρήκαν και οι αστυνομικοί που τους παρέλαβαν για να τους οδηγήσουν στη Σάμο για τα περαιτέρω. Την επομένη, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε μέσω της ειδικής εφαρμογής τη σύλληψη και καταγραφή των 12 ατόμων, αγνοώντας τους άλλους 14 που είχαν απομακρυνθεί.

Διαβάστε περισσότερα >>> 

Related

Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/