Ενημερωτικό Δελτίο Παρατηρητηρίου: Στον καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο ο Γιάννης Μουζάλας

FacebookTwitterE-mailPrint

Ενημερωτικό Δελτίο Παρατηρητηρίου: Στον καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο ο Γιάννης Μουζάλας

Στον καταυλισμό της Μόριας βρέθηκε ο υπουργός Γ. Μουζάλας ανήμερα των Χριστουγέννων. Η επίσκεψή του πραγματοποιήθηκε μετά από τη δημοσίευση βίντεο από τον καταυλισμό από ευρωπαϊκά ΜΜΕ στα οποία καταγράφονται οι συνθήκες διαβίωσης κατά την έλευση του χειμώνα. Παρακάτω παραθέτουμε άρθρα που καταγράφουν την είδηση και τη συνέντευξη που έδωσε ο υπουργός στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων.

Στον καταυλισμό της Μόρια στη Λέσβο ο Γιάννης Μουζάλας | ΑΠΕ-ΜΠΕ | 26 Δεκ. 2017

Ο υπουργός επισκέπτηκε τον καταυλισμό προσφύγων για να δει από κοντά τις συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών. Ο κ. Μουζάλας είχε επαφές με τους υπευθύνους και με τους υπαλλήλους στο γραφείο ασύλου, επίβλεψε από κοντά τις εργασίες τοποθέτησης των νέων οικίσκων που γίνονται στον καταυλισμό.

Γ. Μουζάλας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Να σταματήσει η Ευρώπη την υποκρισία της για το προσφυγικό | ΑΠΕ-ΜΠΕ | 25 Δεκ. 2017

Χριστούγεννα στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας σήμερα για τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα. Ο υπουργός συναντήθηκε και συζήτησε με εργαζόμενους στη Μόρια και συντόνισε το έργο της καλυτέρευσης των συνθηκών ζωής στον καταυλισμό.

Αργά το απόγευμα μίλησε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο  Ειδήσεων σημειώνοντας ότι «στη Μόρια υπήρξε περίοδος που ακροβατούσαμε στα όρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σήμερα καταβάλουμε μια τεράστια προσπάθεια βελτίωσης. Η σημερινή κατάσταση απέχει βέβαια από αυτό που θέλουμε, πιστεύουμε όμως ότι θα τα καταφέρουμε και πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου η κατάσταση στη Μόρια θα είναι και πάλι μια κατάσταση η οποία θα τείνει προς το κανονικό. Και λέω ότι θα τείνει προς το κανονικό γιατί όλα εξαρτώνται από τις ροές. Σήμερα ημέρα Χριστουγέννων έκανε καλό καιρό και από το πρωί είχαμε αφίξεις 175 ανθρώπων στη Λέσβο».

Αναφερόμενος στην προσπάθεια αποσυμφόρησης του νησιού και ιδιαίτερα του καταυλισμού στη Μόριας ο κ. Μουζάλας υποστήριξε ότι «αυτούς που είναι ευάλωτοι και βάσει της συμφωνίας Ευρώπης - Τουρκίας μπορούν να μεταφερθούν, μεταφέρονται στην Αθήνα, στην ενδοχώρα. Θα συνεχίσουμε έτσι, το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα συνεχίσουμε έτσι και ότι θα καταφέρουμε».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ >>>

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μουζάλα στη Μόρια | Εφημερίδα των Συντακτών | 25 Δεκ. 2017

Το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής θέλοντας να διαπιστώσει με τα ίδια του τα μάτια τις συνθήκες που επικρατούν δεδομένων και των καιρικών συνθηκών που δυσκολεύουν τη διαβίωση των προσφύγων και των μεταναστών που φιλοξενούνται εκεί.

Τι... δεν είδε ο υπουργός στο κέντρο υποδοχής της Μόριας | Εφημερίδα των Συντακτών | 27 Δεκ. 2017

Στην αιώνια αντιπαράθεση μεταξύ κριτικής και έργου, τι από τα δύο έχει δηλαδή μεγαλύτερη αξία, ή, έστω, τι από τα δύο είναι ευκολότερο, κατέφυγε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ χριστουγεννιάτικα στη Μόρια, επιχειρώντας να απαξιώσει τα ρεπορτάζ ευρωπαϊκών τηλεοπτικών δικτύων που κατέγραψαν τις εικόνες χάους από τις ακραίες συνθήκες που επικρατούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

«Δεν έχει νόημα να κουνάει κανείς το δάχτυλο. Αυτό που έχει νόημα είναι να κουνάει κανείς τις διαδικασίες και τους μηχανισμούς για να βελτιώνει καταστάσεις και να λύνει προβλήματα. Η εισαγγελική άποψη για κάποιους στην Ευρώπη είναι μια εύκολη άποψη. Είναι αυτή όμως που δεν βλέπει ότι γίνονται συνεχείς προσπάθειες. Είναι αυτή που προτιμάει το εύκολο δάκρυ για μια κακή κατάσταση και όχι να δείξει μια τεράστια προσπάθεια που γίνεται για τη βελτίωση των συνθηκών» σημείωσε ο κ. Μουζάλας.

Related

Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/