Δ. Βίτσας: «Πιο δύσκολη η κατάσταση στη Σάμο, παρότι τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα στη Λέσβο»

FacebookTwitterE-mailPrint

Δ. Βίτσας: «Πιο δύσκολη η κατάσταση στη Σάμο, παρότι τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα στη Λέσβο»

Συντάκτης: ΕΡΤ Αιγαίου | 16 Οκτωβρίου 2018

Για τις συνθήκες των αιτούντων άσυλο στα νησιά, τις αυξημένες αφίξεις στο Έβρο και την πρόταση της κοινή ευρωπαϊκής λύσης στο προσφυγικό μίλησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας σε ημερίδα με θέμα «Εθνικές και Ευρωπαϊκές προκλήσεις και προοπτικές στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος», που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος «Χτίζουμε ένα δίχτυ ασφαλείας για τις γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστες».

«Η κατάσταση παραμένει πιο δύσκολη στη Σάμο, παρότι τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα στη Λέσβο», περιέγραψε ο κ. Βίτσας. Προτεραιότητα του υπουργείου είναι η επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου, αλλά απαιτούνται περισσότεροι υπάλληλοι, γιατροί, διερμηνείς. Χαρακτηριστικό του 2018 αποτελούν οι αφίξεις στον Έβρο, όπου μέχρι τώρα, μέσα στο 2018, έχουν εισέλθει πάνω από 12.000 άνθρωποι, ενώ αντίστοιχα το 2017 5.500 και το 2016 3.330.

Σχετικά με τις γυναίκες και τα φαινόμενα έμφυλης βίας και κακοποίησης, ο κ. Βίτσας τόνισε την ανάγκη για γρήγορη μεταφορά τους εκτός των δομών φιλοξενίας, τη καλύτερη αστυνόμευση, καθώς και την αλλαγή της κυρίαρχης ανδροκρατούμενης νοοτροπίας. Διαβάστε περισσότερα>>>

Related

Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/