Αντιφασιστική πορεία στη Σάμο ως απάντηση στην ξενοφοβική διαδήλωση που καλεί στις 22 Οκτ. η 'Σάμος SOS'

FacebookTwitterE-mailPrint

Αντιφασιστική πορεία στη Σάμο ως απάντηση στην ξενοφοβική διαδήλωση που καλεί στις 22 Οκτ. η 'Σάμος SOS'

View Original

Εν όψη της διαδήλωσης που καλέι για την Κυριακή 22 Οκτ. η ξενοφοβική ομάδα 'Σάμος SOS'. καλείται παράλληλη αντιφασιστική πορεία στη Σάμο

Διαβάστε το κάλεσμα:

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ
ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!
 
Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται, πόλεις ισοπεδώνονται, χωριά ερημώνονται και ο άμαχος πληθυσμός δολοφονείται. Την ίδια ώρα στην Αφρική, πλήθη απελπισμένων ανθρώπων προσπαθούν να γλυτώσουν από τους πολέμους, την πείνα και την οικολογική καταστροφή. Έτσι στη θάλασσα του Αιγαίου και της Μεσογείου καταφθάνουν διαρκώς κύματα απελπισμένων μεταναστών. Πολλοί από αυτούς βρίσκουν φριχτό θάνατο στη θάλασσα ενώ οι υπόλοιποι «τυχεροί» εγκλωβίζονται σε άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης - «υποδοχής». Οι κυβερνήσεις της ΕΕ, αναμεσά τους και η ελληνική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιβάλλουν απαγορεύσεις στη μετακίνηση των εγκλωβισμένων μεταναστών, μαζικές απελάσεις και υψώνουν διαδοχικά συνοριακά τείχη. Ο εγκλωβισμός μέσα σε απάνθρωπες συνθήκες, ενός μεγάλου αριθμού μεταναστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αποτελεί μέρος αυτού του εγκληματικού σχεδίου για την «ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών».
Σήμερα στο κέντρο «υποδοχής» των μεταναστών της Σάμου, μέσα σε έναν χώρο που αρχικά προορίζονταν για ολιγοήμερη εγκατάσταση το πολύ 750 ανθρώπων, έχουν στοιβαχθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα περισσότεροι από 2.200 μετανάστες, οικογένειες, μικρά παιδιά, άνθρωποι που έρχονται από διαφορετικές χώρες, διαφορετικά πολεμικά μέτωπα και διαφορετικές «φυσικές» καταστροφές. Αρκετοί μετανάστες μένουν σε σκηνές περιμετρικά του κέντρου χωρίς τις βασικές παροχές σε στέγαση, νερό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η κατάσταση στο κέντρο Σάμου συνεχώς επιδεινώνεται καθώς πλησιάζει ο χειμώνας. Χωρίς προοπτική μετεγκατάστασης, χωρίς ελπίδα ένταξης στον κοινωνικό ιστό, χωρίς πόρους για επιβίωση, οι μετανάστες μοιραία οδηγούνται στην ακραία εξαθλίωση και στην απόγνωση.
Ο Σαμιώτικος, όπως και ο υπόλοιπος Ελληνικός λαός, υφίσταται διαρκώς τις συνέπειες της άγριας επίθεσης, ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματά του στη δουλειά και στη ζωή από τη πολιτική της σημερινής «αριστερής» κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και των προηγούμενων. Η προπαγάνδα της ακροδεξιάς, προσπαθεί συστηματικά να αποπροσανατολίσει και να στρέψει την οργή του λαού ενάντια στους μετανάστες, σαν να είναι αυτοί η αιτία των δεινών του και όχι η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Μια μερίδα τοπικών πολιτικάντηδων και «παραγόντων» έχει συσπειρωθεί γύρω από την οργάνωση Σάμος SOS που με τη βοήθεια ορισμένων τοπικών ΜΜΕ, προσπαθεί να χύσει το ξενοφοβικό και ρατσιστικό δηλητήριο στη κοινωνία του νησιού μας. Καλλιεργούν ένα κλίμα, μέσα στο οποίο σηκώνουν ξανά κεφάλι οι φασιστικές συμμορίες. Ο «αριστερός» βουλευτής της Σάμου, αντί να συμπαραταχθεί με το κίνημα αλληλεγγύης προς τους μετανάστες, χαϊδεύει τις εθνικιστικές και ξενοφοβικές διαθέσεις και θεσμοποιεί τον απροκάλυπτα ρατσιστικό λόγο της εκκλησίας. Το περιστατικό της τραμπούκικης επίθεσης κατά των αλληλέγγυων στο Παλαιόκαστρο στις 25/9, αλλά και η ανοχή των τοπικών αρχών απέναντι στους τραμπούκους, είναι ενδεικτικά του επικίνδυνου κλίματος που δημιουργείται. Τα ΜΜΕ, οι αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι εκκλησιαστικές αρχές, οι οικονομικοί φορείς και δυστυχώς ένα κομμάτι της κοινωνίας ενισχύουν ανοιχτά τις ξενοφοβικές και τις ρατσιστικές εκδηλώσεις.
Καλούμε το Σαμιώτικο λαό, να εκδηλώσει τα πραγματικά του αισθήματα, του πολιτισμού, του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης προς τους μετανάστες και να στείλει ένα σαφές μήνυμα καταδίκης κάθε ρατσιστικής ρητορικής μίσους και φασιστικής τακτικής, στην αντιφασιστική συγκέντρωση, στη κεντρική πλατεία στο Καρλόβασι, την Κυριακή, 22 Οκτώβρη, στις 12.00 η ώρα. Να απαιτήσει και να διεκδικήσει :
  • Να σταματήσουν άμεσα οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και η ληστρική εκμετάλλευση των χωρών της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής που οδηγούν στο ξεριζωμό των λαών τους.
  • Ελεύθερη μετακίνηση των μεταναστών που θέλουν να μετεγκατασταθούν στις χώρες της ΕΕ.
  • Πολιτικά και εργασιακά δικαιώματα για τους μετανάστες που θέλουν να παραμείνουν,
  • Δημιουργία δομών φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικής ένταξης (άσυλο, έγγραφα, περίθαλψη) σε όλη την Ευρώπη και συνεπώς και στο νησί μας.
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΑΜΟΥ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΑΜΟΥ – ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Related

Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/