«Φουρτούνες» στο Αιγαίο | Alpha TV | Εκπομπή: CHECKPOINT 24/2/2018

FacebookTwitterE-mailPrint

«Φουρτούνες» στο Αιγαίο | Alpha TV | Εκπομπή: CHECKPOINT 24/2/2018

Για τις «φουρτούνες» στο Αιγαίο από τις τουρκικές παρενοχλήσεις, μιλά στην εκπομπή «Checkpoint Alpha» ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος μεταβαίνοντας στη νήσο Στρογγύλη, την Καθαρά Δευτέρα, έπεσε θύμα των τουρκικών προκλήσεων. Ο κ. Κουρουμπλής απαντά, επίσης, και στις αναφορές εκείνων που υποστηρίζουν ότι εμπλέκεται στο σκάνδαλο της Novartis.

Τα τελευταία χρόνια στο Αιγαίο, θαλασσοπνίγονται χιλιάδες πρόσφυγες οι οποίοι αναζητούν μια καλύτερη ζωή. Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, περιγράφει στη Γιάννα Παπαδάκου τη σημερινή κατάσταση στα νησιά και τα κέντρα φιλοξενίας στην Αττική, και αναφέρεται στα προγράμματα εκπαίδευσης, φιλοξενίας, στέγασης και επανένταξης των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα μας. Ο κ. Μουζάλας εξηγεί, ακόμη, τον λόγο για τον οποίο ζήτησε ως υπουργός την αναίρεση του ασύλου που δόθηκε από την αρμόδια επιτροπή στους 8 Τούρκους στρατιωτικούς. Στην εκπομπή γίνεται επιτόπια έρευνα των hotspots που βρίσκονται στο Σχιστό και τον Σκαραμαγκά.

Πολλοί πρόσφυγες αφηγούνται τις προσωπικές τους ιστορίες, την περιπέτειά τους από τον πόλεμο καθώς και τις προσπάθειες για την ένταξή τους σε μια κανονική ζωή. Για τις ενέργειες του ΟΗΕ στην αντιμετώπιση αυτής της ανθρωπιστικής κρίσης, μιλά ο Δανιήλ Εσδράς, ως ειδικός απεσταλμένος του Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Τέλος, στην κάμερα της εκπομπής μιλούν εκπρόσωποι Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων οι οποίες δρουν στην Ελλάδα και βοηθούν με τα προγράμματά τους στην εκπαίδευση, τη στέγαση και την επανένταξη των προσφύγων.

Related

Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/