Ναυάγιο στη Λέσβο: Η στιγμή που βυθίζεται η λέμβος

FacebookTwitterE-mailPrint

Ναυάγιο στη Λέσβο: Η στιγμή που βυθίζεται η λέμβος

View Original

tanea.gr | 29 Σεπτεμβρίου 2023

Ναυάγιο στη Λέσβο: Η στιγμή που βυθίζεται η λέμβος

Πλάνα με τις δραματικές στιγμές, που βυθίζεται η φουσκωτή λέμβος με τους 22 μετανάστες, βορειανατολικά της Λέσβου, με τον τραγικό θάνατο τεσσάρων παιδιών, ανάρτησε το Λιμενικό Σώμα, επισημαίνοντας ότι το περιστατικό σημειώθηκε εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων.

Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται η βάρκα να ταλαντεύεται επικίνδυνα επάνω στην επιφάνεια της θάλασσας και στη συνέχεια να βυθίζεται ένα μέρος της, για να γραφτεί έτσι μια ακόμη ανθρώπινη τραγωδία στα νερά του Αιγαίου. Σημειώνεται ότι η λέμβος ανετράπη με αποτέλεσμα όλοι οι επιβαίνοντες να βρεθούν στη θάλασσα.

Κατόπιν εντολής του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πλοίο του Λιμενικού έσπευσε στο σημείο, το πλήρωμα του οποίου περισυνέλλεξε είκοσι δύο (22) άτομα, τέσσερα (04) εκ των οποίων χωρίς τις αισθήσεις τους. Έγιναν επανειλημμένες κλήσεις μέσω VHF προς τη τούρκικη Ακτοφυλακή για την ύπαρξη ναυαγών σε περιοχή δικαιοδοσίας τους με αρνητικά αποτελέσματα, όπως αναφέρει το Λιμενικό.

Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή εμφανίστηκε σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής και εκτέλεσε κινήσεις πλησίον του ναυαγίου με μεγάλη ταχύτητα, ενώ εξελισσόταν η διαδικασία περισυλλογής των ναυαγών και εν συνεχεία αρνήθηκαν την παραλαβή των διασωθέντων αλλοδαπών.

Δέκα οκτώ μετανάστες μεταφέρθηκαν στον λιμένα Μυτιλήνης και δύο εξ αυτών διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ», προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ οι υπόλοιποι δέκα έξι μεταφέρθηκαν στο χώρο καραντίνας Κ.Υ.Τ. Καρά Τεπέ “ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ”. Οι τέσσερις (04) σοροί παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Βορείου Αιγαίου.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ η πνευστή λέμβος βυθίστηκε. Οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν αγνοούμενους, καταλήγει η ανακοίνωση του Λιμενικού.

Read more >>>

Related

Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/