Γερμανικός Τύπος: Το Ευρωκοινοβούλιο ζητά εκκένωση των προσφυγικών καταυλισμών

FacebookTwitterE-mailPrint

Γερμανικός Τύπος: Το Ευρωκοινοβούλιο ζητά εκκένωση των προσφυγικών καταυλισμών

View Original
Λέξεις-κλειδιά

Από την Εφημερίδα Η Αυγή

Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα συνεχίζει να απασχολεί τον γερμανικό Τύπο. Η Zeit επιγράφει το δημοσίευμά της «Τα ΗΕ επικρίνουν τον τρόπο που η Ελλάδα συμπεριφέρεται στους πρόσφυγες». Ενώ ο Χουάν Φερνάντο Λόπεζ Αγκιλάρ επισήμανε ότι για να αποφευχθεί η γρήγορη μετάδοση του Covid–19 θα πρέπει οι καταυλισμοί να εκκενωθούν.

Η εφημερίδα αναφέρει στο άρθρο της: «Ο επιτετραμμένος των ΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Φελίπε Γκονζάλες Μοράλες επέκρινε την Ελλάδα για τον τρόπο, με τον οποίο συμπεριφέρεται στους πρόσφυγες στα σύνορα με την Τουρκία.

Το να μην επιτρέπει στους αιτούντες άσυλο και στους μετανάστες να περάσουν παραβιάζει την απαγόρευση για μαζικές επαναπροωθήσεις, δήλωσε ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των ΗΕ για τα δικαιώματα των μεταναστών.

Στις Καστανιές και στο Παζαρκουλέ 200 περίπου μετανάστες έκοψαν ένα δέντρο και προσπάθησαν να περάσουν το συρματόπλεγμα.

Το κρατικό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων».

Ο ειδικός των ΗΕ ανέφερε τέλος ότι το άσυλο αποτελεί τον πυρήνα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δεν μπορεί να καταργείται έτσι απλά.

Η Kölner Stadt Anzeiger αναφέρει ότι «Το Ευρωκοινοβούλιο ζητά την εκκένωση των προσφυγικών καταυλισμών» και σημειώνει:

«Εξαιτίας του επαπειλούμενου κινδύνου του κορωνοϊού, το Ευρωκοινοβούλιο ζήτησε την άμεση εκκένωση των προσφυγικών καταυλισμών στα νησιά.

Στους γεμάτους καταυλισμούς δεν υπάρχει η δυνατότητα να κρατηθούν οι κοινωνικές αποστάσεις ούτε υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες υγιεινής" γράφει ο πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων Χουάν Φερνάντο Λόπεζ Αγκιλάρ σε επιστολή του στην Κομισιόν.

Για να αποφευχθεί μια γρήγορη μετάδοση του Covid – 19 θα πρέπει οι προσφυγικοί καταυλισμοί να εκκενωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερο».

Related

Κέντρα και Δομές
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/