Ο Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων στην Κω – Οι εκθέσεις και το πρόγραμμα εκδηλώσεων στο πάρκο των χρωμάτων

FacebookTwitterE-mailPrint

Ο Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων στην Κω – Οι εκθέσεις και το πρόγραμμα εκδηλώσεων στο πάρκο των χρωμάτων

View Original
Λέξεις-κλειδιά

Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Κω διοργανώνει τετραήμερο εκδηλώσεων από Τρίτη 20 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, στο Πάρκο των Χρωμάτων (οδός Αμερικής 21).

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 20 Ιουνίου, παρουσιάστηκε έκθεση φωτογραφίας ασυνόδευτων ανηλίκων που διαμένουν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Κω και στον ξενώνα των Save the Children International, καθώς και έκθεση γλυπτικής και κεραμικής της σχολής «Εργαστήρι Κεραμικής Τέχνης Μάντυ Χατζηγιακουμή», με έργα προσφύγων και άλλων μαθητών της σχολής. Οι εκθέσεις θα παραμείνουν ανοιχτές όλη τη διάρκεια του τετραημέρου.

Tην Τετάρτη, 21 Ιουνίου, από τις 19.00 έως τις 22.00, σας προσκαλούμε στην Ημέρα Μαγειρικής Προσφυγών, όπου Συριακή, Αφγανική και Πακιστανική κουζίνα θα προσφερθεί στους παρευρισκόμενους, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης της γενναιοδωρίας και της υποστήριξης που έχουν δείξει οι τοπικές κοινότητες στους πρόσφυγες σε όλη τη διάρκεια της κρίσης και πέρα ​​από αυτήν.

Την Πέμπτη 22 Ιουνίου, από τις 20.30 έως τις 22.30, θα προβληθούν σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Κω (ΚΙΛΕΚΩ) δύο ταινίες: Ο πιο μακρύς δρόμος (2015) της Μαριάννας Οικονόμου (διάρκειας 77 λεπτών) και η ταινία Travel Express (2013) της Νατάσσας Ξύδη (διάρκειας 23 λεπτών).i

Τέλος, την Παρασκευή 23 Ιουνίου, στις 19.00, θα παρουσιαστεί από τους ασυνόδευτους ανηλίκους που φιλοξενούνται σε ξενώνα της PRAKSIS θεατρική παράσταση με αποσπάσματα από την Οδύσσεια (διάρκειας 1 ώρας). Θα ακολουθήσει σύντομη ομιλία από τον Αλέξανδρο Βούλγαρη, επικεφαλής του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας στη Κω.

Θα χαρούμε να σας δούμε στις εκδηλώσεις μας για να τιμήσουμε όλοι μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων!

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων. Είμαστε Μαζί με τους πρόσφυγες. Υπογράφουμε σήμερα την έκκληση #WithRefugees στο www.WithRefugees.gr

Πηγή: aegeanews

Related

Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/