Ύπατη Αρμοστεία: Το 75% από τα παιδιά πρόσφυγες στα νησιά δεν πάνε σχολείο

FacebookTwitterE-mailPrint

Ύπατη Αρμοστεία: Το 75% από τα παιδιά πρόσφυγες στα νησιά δεν πάνε σχολείο

Συντάκτης: ΑΠΕ-ΜΠΕ | 30 Αυγούστου 2019

Σημαντική πρόοδος σημειώθηκε τα δυο τελευταία χρόνια στην Ελλάδα στην πρόσβαση των παιδιών προσφύγων στη δημόσια εκπαίδευση, αναφέρει ο αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα Φιλίπ Λεκλέρκ στην έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες "Ανεβάζοντας Ταχύτητα: Η Εκπαίδευση των Προσφύγων σε Κρίση", που δημοσιεύεται σήμερα. Η κυβέρνηση τώρα, προσθέτει ο κ. Λεκλέρκ, πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες, και με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε όλα τα προσφυγόπουλα να πάνε σχολείο.

Η έκθεση σημειώνει, ότι στην Ελλάδα τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στα νησιά, όπου πάνω από το 75% από τα 4,656 παιδιά σχολικής ηλικίας, και τα οποία διαμένουν σε κέντρα υποδοχής, δε συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Σε όλο τον κόσμο περισσότερα από τα μισά προσφυγόπουλα σχολικής ηλικίας δεν πηγαίνουν σχολείο, δηλαδή 3,7 εκατομμύρια από τα συνολικά 7,1 εκατομμύρια, σύμφωνα με την έκθεση Τα 2,9 εκατομμύρια προσφυγόπουλα σχολικής ηλικίας ζουν σε πέντε μόνο χώρες: Τουρκία, Πακιστάν, Λίβανο, Σουδάν και Ουγκάντα.

Διαβάστε περισσότερα>>>

Related

Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Humanitarian Governance
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Centers & Facilities
/
Refugees & Migrants
/
Centers & Facilities
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/