Ενημερωτικό Δελτίο Παρατηρητηρίου: Αντιδράσεις στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στη Χίο

FacebookTwitterE-mailPrint

Ενημερωτικό Δελτίο Παρατηρητηρίου: Αντιδράσεις στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στη Χίο

Εκδήλωση είχε αναγγείλει η Χρυσή Αυγή για σήμερα 31 Ιανουαρίου σε ξενοδοχείο στη Χίο. Ωστόσο, εδώ και μέρες διάφοροι φορείς και συλλογικότητες είχαν εκφράσει, με ανακοινώσεις και επιστολές προς τους υπευθύνους, τους φόβους τους και την αντίθεση τους στην πραγματοποίηση εκδήλωσης του συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος και του ακροδεξιού πολιτικού χώρου. Πριν λίγες μέρες ανεπιθήμητη έκρινε, επίσης, την παρουσία των χρυσαυγητών βουλευτών ομόφωνα και το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Χίου, ενώ κάτοικοι που διαμαρτύρονται κατά του εγκλοβισμού των προσφύγων και μεταναστών στο νησί, διαχώρισαν τη θέση τους από τις πολιτικές της Χρυσής Αυγής. Αντιφασιστική κινητοποίση οργανώθηκε για το απόγευμα της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου 2018 στην πλατεία Βουνακίου, ενώ συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο που ήταν προγραμματισμένη η εκδήλωση σε συνδυασμό με την πολύ μικρή προσέλευση φαίνεται να οδήγησε τελικά στη ματαίωση της εκδήλωσης.
Δείτε παρακάτω κάποια ρεπορτάζ από την κινητοποίηση.

Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στη Χίο | Εφημερίδα των Συντακτών | 31 Ιαν. 2018

Σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από ξενοδοχείο της Χίου, όπου είναι προγραμματισμένη εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, σταμάτησε η αστυνομία την αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο νησί. Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν με συνθήματα και πανό, την έντονη αντίδρασή τους για την εκδήλωση της Χρυσής Αυγή με θέμα «To πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και η λύση της Χρυσής Αυγής», με ομιλητές τον βουλευτή Γιάννη Λαγό και τον ευρωβουλευτή Γεώργιο Επιτήδειο.

Οι Χιώτες αντιφασίστες ματαίωσαν τη σύναξη της χρυσαυγίτικης νεοναζιστικής συμμορίας! (ενημέρωση) | Left.gr | 31 Ιαν. 2018

Ματαιώθηκε η εκδήλωση που είχαν προγραμματίσει οι χρυσαυγίτες σε ξενοδοχείο της Χίου, με ομιλητές τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό και τον ευρωβουλευτή Γεώργιο Επιτήδειο, ύστερα από κινητοποίηση ημερών με αποκορύφωμα την αντιφασιστική μηχανοκίνητη πορεία, που ωστόσο μπλοκαρίστηκε βίαια από την αστυνομία, και την αντιφασιστική συγκέντρωση στην πόλη της Χϊου που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ. Σύμφωνα με τοπικά μέσα της Χίου, στο κενό έπεσαν οι προσπάθειες της Χρυσής Αυγής να οργανώσει πολιτική συγκέντρωση στη Χίο, αφού στο ξενοδοχείο του Καρφά, που ήταν προγραμματισμένη η συγκέντρωση, στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου 2018, εμφανίσθηκαν ελάχιστοι άνθρωποι, με αποτέλεσμα οι διοργανωτές να παραιτηθούν της προσπάθειάς τους και να αποχωρήσουν.

Η Χίος γύρισε την πλάτη στη Χρυσή Αυγή- διπλή αντιφασιστική συγκέντρωση | Chiosnews.gr | 01 Φεβ. 2018

Την πλάτη στη Χρυσή Αυγή γύρισαν οι πολίτες της Χίου, αφού στην προγραμματισμένη εκδήλωση σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Καρφά, εκτός αστικού ιστού, με ομιλητές το βουλευτή Γιάννη Λαγό και τον ευρωβουλευτή Γεώργιο Επιτήδειο βρέθηκαν περί τα 20 άτομα να την παρακολουθήσουν. Την ίδια ώρα, στα 500 περίπου μέτρα από το ξενοδοχείο Golden Sand όπου έγινε η εκδήλωση, σταμάτησε η αστυνομία την αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Περίπου 40 άτομα έφτασαν μετά εμποδίων αφού ήδη είχαν σταματήσει την αυτοκινητοπομπή τους για αρκετή ώρα στην περιοχή του Κολυμβητηρίου Χίου.

Related

Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/