Βίτσας: Aυθεντική, ισότιμη και λειτουργική κοινωνική ένταξη προσφύγων-μεταναστών

FacebookTwitterE-mailPrint

Βίτσας: Aυθεντική, ισότιμη και λειτουργική κοινωνική ένταξη προσφύγων-μεταναστών

Λέξεις-κλειδιά

Συντάκτης: presspublica.gr | 17 Ιανουαρίου 2019

Την «Εθνική Στρατηγική για την Ένταξη» παρουσίασαν σήμερα στο αμφιθέατρο του ΥΜΕΠΟ ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Κλάπας.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Δ. Βίτσας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη σημασία της κοινωνικής ένταξης προσφύγων και μεταναστών, σημειώνοντας ότι «η ένταξη είναι κομβική παράμετρος, καθώς αποτελεί και διεθνώς το βασικό μέτρο για να κριθεί ο τελικός βαθμός επιτυχίας της μεταναστευτικής πολιτικής μιας χώρας».

Ο ΥΜΕΠΟ πρόσθεσε ότι η ένταξη «αποτελεί μια πρόκληση για όλους μας, για το σύνολο της κοινωνίας. Καλούμαστε να ανταποκριθούμε σε αυτή τη σύνθετη πρόκληση, παρέχοντας στους πρόσφυγες και τους μετανάστες αυθεντική, ισότιμη και λειτουργική ένταξη στον κοινωνικό ιστό»

Στις βασικές παραμέτρους της ένταξης, ο Δ. Βίτσας συμπεριέλαβε «τη διασφάλιση του δικαιώματος στην εργασία, στη μόρφωση, στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής πρόνοιας, την βελτίωση της γνώσης της ελληνικής γλώσσας για να υπάρχει ευχέρεια στην καθημερινή επικοινωνία, την πρόσβαση σε πολιτιστικά αγαθά, αλλά και την εν γένει ενίσχυση και ενθάρρυνση της συμμετοχής στο κοινωνικό γίγνεσθαι». Διαβάστε περισσότερα>>>

Related

Πρόσφυγες και Μετανάστες
/