Απέλαση βγαλμένη από τις σελίδες του Κάφκα

FacebookTwitterE-mailPrint

Απέλαση βγαλμένη από τις σελίδες του Κάφκα

View Original

Συντάκτης: Δημήτρης Αγγελίδης | 11 Ιανουαρίου 2022

Απέλαση βγαλμένη από τις σελίδες του Κάφκα

Ο εφιάλτης του Αρμένιου διανοούμενου Σεβάν Νισανιάν και της οικογένειάς του δεν άρχισε με την αιφνιδιαστική κράτησή του στα κρατητήρια της Σάμου στις 30 Δεκεμβρίου με σκοπό την απέλαση, ούτε τελείωσε με την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Σύρου την περασμένη Παρασκευή να αφεθεί ελεύθερος.

Μπροστά του, όπως εξήγησε χτες σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου σε Ελληνες και ξένους δημοσιογράφους από το σπίτι του στη Σάμο, έχει έναν μακρύ αγώνα για να παραμείνει στην Ελλάδα και να ζήσει με όλα του τα δικαιώματα στο νησί, όπου έχει φτιάξει εδώ και 4,5 χρόνια τη ζωή του, στο πλευρό πια της Ελληνίδας συζύγου του και των δύο παιδιών της.

«Είναι αγώνας μεγάλων αποστάσεων, μαραθώνιος, με αμέτρητα γραφειοκρατικά τούνελ. Να μου εύχεστε να ζήσω πολλά χρόνια για να τα καταφέρω.

Μπορεί να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου ασχολούμενος με αυτή τη γελοία κατάσταση», λέει. Και δηλώνει στα 65 του κουρασμένος να ξαναρχίσει έναν δημόσιο αγώνα παρόμοιο με αυτόν που είχε κάνει κατά του καθεστώτος Ερντογάν στην Τουρκία. Δείχνει τα βιβλία του, το πρώτο ετυμολογικό λεξικό των τουρκικών, το λεξικό τοπωνυμίων και τουρκικών ονομάτων, στα οποία αφιερώνει πολλές ώρες την ημέρα.

Διαβάστε περισσότερα >>>

 

Related

Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/