Λέσβος: Εβδομάδα κινητοποιήσεων κατά της δημιουργίας νέων δομών

FacebookTwitterE-mailPrint

Λέσβος: Εβδομάδα κινητοποιήσεων κατά της δημιουργίας νέων δομών

View Original

Συντάκτρια: Μυρσίνη Τζινέλλη | ertnews.gr | 7 Φεβρουαρίου 2022

Λέσβος: Εβδομάδα κινητοποιήσεων κατά της δημιουργίας νέων δομών

Νέος γύρος κινητοποιήσεων κατά της δημιουργίας προσφυγικής δομής στη Βάστρια του δήμου Μυτιλήνης ξεκινά σήμερα στη Λέσβο.

Σε κινητοποιήσεις διαρκείας καλεί το εργατικό κέντρο Λέσβου για “να αποτρέψουμε τις εργασίες και τα σχέδια της Κυβέρνησης για την δημιουργία υπερδομής-φυλακής μεταναστών και προσφύγων”, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει και καλεί σήμερα σε συγκέντρωση στη Βάσταρια στις 2:00 το μεσημέρι. Προσυγκέντρωση διαδηλωτών και οχημάτων θα γίνει στη 1.30 το μεσημέρι στην πλατεία Σαπφούς, με προορισμό την Βάστρια.

Την προηγούμενη εβδομάδα μετά την πληροφορία, ότι τα μηχανήματα της εταιρείας που ανέλαβε τη δημιουργία της νέα δομής, έφτασαν στη Βάστρια, το περιφερειακό συμβούλιο έκανε αυτοψία στην περιοχή και στη συνέχεια αντιπροσωπεία του οργάνου επισκέφθηκε τη  Βουλή.

Σήμερα ο Περιφερειάρχης θα έχει συνάντηση με τους επικεφαλής των Παρατάξεων για να αποφασιστεί το πλαίσιο των επόμενων κινητοποιήσεων. Στις 12:00 ο Περιφερειάρχης θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ.

Σε δήλωσή της η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα σημειώνει : “Σήμερα είναι ώρα ευθύνης για όλους! Δίνουμε για άλλη μια φορά απάντηση στην κυβέρνηση που νομίζει ότι μπορεί, ενάντια στη λαϊκή θέληση, να επιβάλλει τη μετατροπή των νησιών μας σε στρατόπεδα συγκέντρωσης της ΕΕ. Είναι βαθιά νυχτωμένη αν νομίζει ότι μπορεί πότε με το καρότο, πότε με το μαστίγιο και πότε με χρεοκοπημένα ψευτοδιλήμματα,  να αντιστρέψει την ξεκάθαρη λαϊκή ετυμηγορία, για κανένα κέντρο – φυλακή προσφύγων και μεταναστών, ούτε στη Βάστρια ούτε στον Καρά Τεπέ. Θα είναι πολλαπλά εκτεθειμένη – και να μην το τολμήσει – αν επιχειρήσει ξανά να αξιοποιήσει δυνάμεις καταστολής ενάντια στις σημερινές λαϊκές κινητοποιήσεις. Είναι ήδη εκτεθειμένη, όταν αντί να φτιάχνει αντιπλημμυρικά έργα, έργα δασοπροστασίας, σχολεία, τόσες δημόσιες υποδομές που λείπουν απ’ τα νησιά, επιχειρεί να φτιάξει κέντρα – φυλακές. Αυτό τους μάρανε!” .

Διαβάστε περισσότερα >>>