Το σχολείο της Μόριας ανακαινίζετα

FacebookTwitterE-mailPrint

Το σχολείο της Μόριας ανακαινίζετα

Συντάκτης: lesvosnews.net | 18 Δεκεμβρίου 2018

Το σχολείο μας βρίσκεται σε μια τοποθεσία που τα τελευταία χρόνια έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ. Σκοπός μας, ως εκπαιδευτικοί, είναι μέσα από διάφορες ενέργειές μας να φτιάξουμε προς το καλύτερο τη ζωή των μαθητών μας για το χρονικό διάστημα που διαβιούν εντός του σχολικού χώρου είτε τις πρωινές ώρες κατά τη διάρκεια των μαθημάτων είτε τις απογευματινές στον ελεύθερο χρόνο τους.
Μια από αυτές τις ενέργειες ήταν  η αποστολή από τους εκπαιδευτικούς  ενός εγγράφου στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βίτσα και στον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου τον περασμένο Ιούνιο, με το οποίο ζητούσαμε την κατ΄εξαίρεση επιχορήγηση του σχολείου μας (εκτός τακτικών επιχορηγήσεων) με ένα σημαντικό ποσό το οποίο θα ανακένιζε και θα αναβάθμιζε ενεργειακά το υπάρχον κτίριο καθώς και σημαντικές επισκευές και προσθήκες στον αύλειο χώρο.
Τα ανωτέρω Υπουργεία έκαναν δεκτό το αίτημά μας και ανέθεσαν στο Δήμο Λέσβου τη μελέτη για το απαιτούμενο κόστος των εργασιών ανακαίνισης του Δ.Σ. Μόριας.  Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μετά από αυτοψία και σύμφωνα με το συνημμένο έγγραφό της το οποίο έστειλε στο Υπουργείο Παιδείας τον περασμένο Ιούλιο, εκτίμησε ότι ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 180.000 ευρώ στο οποίο περιλαμβάνονται: Διαβάστε περισσότερα>>>