Συνάντηση Γνωριμίας με το Παρατηρητήριο της Προσφυγικής & Μεταναστευτικής Κρίσης στο Αιγαίο

FacebookTwitterE-mailPrint

Συνάντηση Γνωριμίας με το Παρατηρητήριο της Προσφυγικής & Μεταναστευτικής Κρίσης στο Αιγαίο

View Original

sah.aegean.gr | 3 Νοεμβρίου 2022

Το Παρατηρητήριο της Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Κρίσης στο Αιγαίο προσκαλεί τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας της Μυτιλήνης, και, ειδικότερα, τους/τις μεταπτυχιακούς/ες και προπτυχιακούς/ες φοιτητές/ριες της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και της Σχολής Περιβάλλοντος που ενδιαφέρονται για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, σε μια συνάντηση γνωριμίας. Στη συνάντηση θα παρουσιαστεί το Παρατηρητήριο και θα συζητηθούν τρόποι ενεργοποίησης της ακαδημαϊκής κοινότητας γύρω από αυτό το κορυφαίο ζήτημα της εποχής μας.

Το Παρατηρητήριο της Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Κρίσης αποτελεί εγχείρημα που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και έχει έδρα στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας, στη Μυτιλήνη. Βασικός στόχος του Παρατηρητηρίου είναι η συστηματική παρακολούθηση, καταγραφή και κατανόηση των πολλαπλών όψεων του προσφυγικού και μεταναστευτικού φαινομένου στην ευρύτερη περιοχή του Αρχιπελάγους από το 2015 έως σήμερα.

Σε αυτό το πλαίσιο συνεργάζεται με επιστημονικούς,  ερευνητικούς και ανθρωπιστικούς φορείς αλλά και με συλλογικότητες μεταναστών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, οργανώνει επιστημονικές συναντήσεις και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την καλύτερη οργάνωση της ενημέρωσης και της έρευνας και τον επιστημονικό διάλογο για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα.

Επίσης σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης διατηρεί το Αρχείο της Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Κρίσης με στόχο την συστηματική διάσωση της συλλογικής μνήμης του σύγχρονου μεταναστευτικού φαινομένου στο Αιγαίο.

Με χαρά θα σας υποδεχτούμε στο Παρατηρητήριο και θα συζητήσουμε μαζί σας ιδέες για το πώς θα προχωρήσουμε, τρόπους ενεργοποίησης και συνεργασίας.

Ημερομηνία: Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022 

Ώρα: 16:30 – 18:00

Tόπος: Βουρνάζων 27, Μυτιλήνη

Κτίριο πρώην ΑΤΕ, 1ος όροφος, Εργαστήριο Εθνογραφίας

 Πράξη: “Διαπεριφερειακός Ψηφιακός Μετασχηματισμός Αιγαίου Αρχιπελάγους στον Πολιτισμό και Τουρισμό” Κωδ –  5047046

Διαβάστε περισσότερα >>>