Συλλήψεις για επεισόδια σε επιχείρηση στο hotspot

FacebookTwitterE-mailPrint

Συλλήψεις για επεισόδια σε επιχείρηση στο hotspot

View Original
Λέξεις-κλειδιά

Στην σύλληψη τεσσάρων ατόμων για διάφορα αδικήματα προχώρησαν οι υπηρεσίες της Αστυνομίας Σάμου ύστερα από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε  στο HOT-SPOT. Συνολικά οι προσαγωγές ήταν επτά και μόνο οι τέσσερις συνελήφθησαν. 

Η όλη επιχείρηση είχε ως σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε παραβατικές πράξεις . Σύμφωνα με την αστυνομία, «συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί, ηλικίας από 23 έως 34 ετών, καθόσον διακριβώθηκε η εμπλοκή τους σε επεισόδια που έλαβαν χώρα το προηγούμενο βράδυ στη δομή παραμονής αλλοδαπών στη Σάμο και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση, για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και για το αδίκημα της διέγερσης.Στο πλαίσιο των ερευνών επίσης, βρέθηκαν σε κοινόχρηστο χώρο εντός της παραπάνω δομής και κατασχέθηκαν 11 σιδερόβεργες, 5 μαχαίρια διαφόρων τύπων, 4 καδρόνια, 2 λοστοί, 2 κατσαβίδια, 1 αυτοσχέδια λάμα, ένα κοπίδι, ένα φτυάρι, ένα σκαλιστήρι και  ένα τμήμα σχοινιού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου».

Όπως προκύπτει από το δελτίο τύπου της Αστυνομίας και τα ευρήματα φαίνεται καθαρά ότι εντός του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Μπορεί ο καθένας να έχει στην κατοχή του και να μεταφέρει εντός του Κέντρου αντικείμενα ιδιαίτερα επικίνδυνα που μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και θανάσιμο τραυματισμό.

Να υπενθυμίσουμε το περιστατικό  με τον τραυματισμό 15 ατόμων που είχαν εμπλακεί σε καυγά με μαχαίρια με αποτέλεσμα ο ένας εξ αυτών να φέρει αρκετά σοβαρά τραύματα. Η κατάσταση φαίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη αν αναλογιστεί κανείς τα 700 παιδιά που βρίσκονται ανάμεσα στους  μετανάστες στο Κ.Υ.Τ. Τέλος να υπενθυμίσω ότι και πάλι υπάρχει μεγάλη απόκλιση από τον ακριβή αριθμό μεταναστών που διαμένουν στο Hot Spot . Ο δήμαρχος στην επιστολή του αναφέρει , με πηγή την αστυνομία , 3432 ανθρώπους να βρίσκονται στο κέντρο ενώ η ύπατη αρμοστεία με στοιχεία που έστειλε επιλεκτικά σε ΜΜΕ αναφέρει περίπου 2200. Όποιος τέλος πάντων  και να έχει δίκιο για τον αριθμό των ανθρώπων που διαμένουν στο κέντρο δεν παύει να είναι στοιβαγμένοι και πολλές φορές εκτεθειμένοι σε κάθε κίνδυνο .

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Πηγή: ert.gr

Related

Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/