Επιστολή

Κέντρα και Δομές
/
30 Νοε 2021

The co-signed organisations and civil society groups present in Samos wish to raise concerns about the restrictions implemented in the camp over the last two weeks, whereby camp residents who do not have a valid asylum applicant card have not been allowed to exit the camp.

 

Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
13 Οκτ 2021
Κέντρα και Δομές
/
14 Σεπ 2021
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
13 Αυγ 2021
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
13 Αυγ 2021
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
19 Ιουλ 2021

Σε πρόσφατη (8/7/2021) επιστολή της προς τους εκπροσώπους πέντε οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, η αρμόδια επίτροπος Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ίλβα Γιόχανσον, δηλώνει ότι για αυτήν το ζήτημα των καταγγελιών για επαναπροωθήσεις είναι υψηλής προτεραιότητας. Ταυτόχρονα διαβεβαιώνει ότι η Επιτροπή παρακολουθεί στενά τις σχετικές αναφορές και εκθέσεις, κάνοντας μάλιστα και ρητή αναφορά στην πρόσφατη ενδιάμεση έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη, και επισημαίνει εκ νέου την ευθύνη της Ελληνικής κυβέρνησης να διεξάγει μια ενδελεχή και διαφανή έρευνα για τις καταγγελίες.

Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
10 Μαρ 2021
Κέντρα και Δομές
/
6 Οκτ 2020

Στις 30 Οκτωβρίου 2020 εκκενώθηκε με ευθύνη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου η δομή υποστήριξης προσφύγων που λειτουργούσε από το 2012 στις εγκαταστάσεις του τέως ΠΙΚΠΑ στη Λέσβο. Είναι σημαντικό να διεκδικήσουμε αξιοπρεπείς χώρους διαβίωσης για τους αιτούντες άσυλο. Είναι στοιχειώδης υποχρέωση προς τους αιτούντες άσυλο στο πλαίσιο της διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης και είναι προς το συμφέρον όλων μας. Μπορείτε να συνυπογράψετε την επιστολή  εδώ: https://forms.gle/fNk7WTTqeNAWnYKk8