Χίλια ασυνόδευτα παιδιά στο ΚΥΤ Μόριας!

FacebookTwitterE-mailPrint

Χίλια ασυνόδευτα παιδιά στο ΚΥΤ Μόριας!

Συντάκτης: stonisi.gr | 4 Οκτωβρίου 2019

Χίλια ασυνόδευτα παιδιά στο ΚΥΤ Μόριας!

998 ασυνόδευτα φιλοξενούνται στο ήδη υπερπληθές ΚΥΤ Μόριας σε επικίνδυνες για την υγεία και προστασία τους συνθήκες. Τον τελευταίο μήνα αποτυπώνεται μία συστηματική αύξηση του αριθμού των ασυνόδευτων ανηλίκων που φιλοξενούνται στο ΚΥΤ Μόριας σε επισφαλές για την προστασία της παιδικότητάς τους περιβάλλον, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση για την υπεράσπιση των παιδιών Defense for Children International, Greece.

Συγκεκριμένα, «οι ασυνόδευτοι ανήλικοι λόγω της έλλειψης κατάλληλου χώρου και του υπερσυνωστισμού κοιμούνται καταγής σε άθλιες συνθήκες.
Αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε ιατρική και ψυχοκοινωνική περίθαλψη, μένοντας εκτεθειμένοι σε σοβαρούς κινδύνους για τη σωματική και ψυχική τους υγεία. Το πρόσφατο τραγικό συμβάν της δολοφονίας και σοβαρού τραυματισμού ασυνόδευτων ανηλίκων από ασυνόδευτο ανήλικο εντός της ‘ασφαλούς ζώνης’ του ΚΥΤ Μόριας καταδεικνύει απερίφραστα τις ολέθριες επιπτώσεις της εγκατάλειψης των ασυνόδευτων ανηλίκων σε συνθήκες ζωής απάνθρωπες και εξευτελιστικές. Η μη επαρκής μέριμνα των ιδιαίτερων αναγκών των συγκεκριμένων πληθυσμών καθώς και ο στιβαγμός τους στις διάφορες πτέρυγες του ΚΥΤ Μόριας χωρίς τη δυνατότητα πρόσβασης σε βασικές υπηρεσίες υγείας, φροντίδας και προστασίας επιδεινώνει την ήδη επιβαρυμένη ψυχολογική τους κατάσταση και εντείνει τον κίνδυνο να πυροδοτήσει επιπλέον πράξεις απελπισίας.

Διαβάστε περισσότερα>>>

 

Related

Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Κοινωνία της Λέσβου
/