Τι έγινε στα λασπωμένα… «Βάστρια» εδάφη

FacebookTwitterE-mailPrint

Τι έγινε στα λασπωμένα… «Βάστρια» εδάφη

View Original

Συντάκτρια: Ανθή Παζιάνου | stonisi.gr | 8 Φεβρουαρίου 2022

Τι έγινε στα λασπωμένα… «Βάστρια» εδάφη

Δύο ώρες μέσα στη λάσπη, το ψιλόβροχο και το καταπράσινο τοπίο περπάτησαν οι περίπου 500 διαδηλωτές που βρέθηκαν τη Δευτέρα το μεσημέρι στη Βάστρια όπου θα κατασκευαστεί η νέα δομή προσφύγων και μεταναστών.

Πέρα από τα λασπωμένα παπούτσια, όμως, τα δυνατά μπλοκ του Εργατικού Κέντρου Λέσβου και της Επιτροπής Αγώνας Μανταμάδου έχουν να συμπεριλάβουν πολλά στον απολογισμό της μεγάλης κινητοποίησης σε μια από τις πιο δύσβατες περιοχές της Λέσβου, αποτρεπτική για μετάβαση.

Πρώτο έφτασε το μπλοκ της Επιτροπής Αγώνα Μανταμάδου που έκανε κάλεσμα στο κεντρικό δρόμο και δεκάδες οχήματα διέσχισαν τον γνώριμο δρόμο της Καράβας για να φτάσουν στη Βάστρια από πάνω. Εκεί συνάντησαν γυναίκες αστυνομικούς όπου διακριτικά τους είπαν να μην περάσουν, αλλά το μπλοκ πέρασε. Το επόμενο εμπόδιο που συνάντησε ήταν τα κάγκελα που δεν δίστασε να ρίξει.

Την ίδια ώρα είχε χαθεί παντελώς το σήμα επικοινωνίας στα κινητά τηλέφωνα μεταξύ των δύο μπλοκ, αφού στην περιοχή της δομής δεν «πιάνει» τίποτα, παρά μόνο σε ελάχιστα σημεία από τα οποία και εμείς με δυσκολία προχωρήσαμε σε ζωντανές απευθείας μεταδόσεις.

Διαβάστε περισσότερα >>>

Related

Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/