Πανωπροίκια 6,7 εκατ. ευρώ και παράταση προθεσμίας για τα ΚΥΤ Λέρου και Κω

FacebookTwitterE-mailPrint

Πανωπροίκια 6,7 εκατ. ευρώ και παράταση προθεσμίας για τα ΚΥΤ Λέρου και Κω

View Original
Λέξεις-κλειδιά

astraparis.gr | 2 Νοεμβρίου 2021|

Πανωπροίκια 6,7 εκατ. ευρώ και παράταση προθεσμίας για τα ΚΥΤ Λέρου και Κω

Φαίνεται πως τα 120 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή των… χρυσών και κλειστών κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης Σάμου, Λέρου και Κω, που ανέλαβε από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να κατασκευάσει η εταιρεία Μυτιληναίος Α.Ε. δεν ήταν αρκετά.

Όπως κι ότι δεν ήταν και αρκετός ο χρόνος για την κατασκευή τους, ωσάν να επρόκειτο για εξεζητημένες κατασκευές, ενώ είναι γνωστό σε όλους ότι πρόκειται κατά βάση για χωματουργικές εργασίες, μπετά και τοποθέτηση προκάτ κτιρίων, για την φιλοξενία των προσφύγων και μεταναστών, καθώς και τις άλλες λειτουργίες των κέντρων.

Έτσι, λοιπόν, η μια παράταση διαδέχεται την άλλη, όπως έγινε με το ΚΥΤ Σάμου, που εγκαινιάσθηκε πρόσφατα και ως φαίνεται την ίδια προοπτική θα έχουν και τα ΚΥΤ Λέρου και Κω.

Δεν είναι, όμως, μόνον η παράταση της προθεσμίας και θα έλεγε κανείς ότι αυτή είναι σύνηθες φαινόμενο στα δημόσια έργα. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή συνοδεύεται απαραιτήτως και με επαύξηση του αρχικού προϋπολογισμού, αφού σε όλες τις σχετικές περιπτώσεις οι καθυστερήσεις που γίνεται επίκλησή τους στις σχετικές αποφάσεις δεν είναι ευθύνη του αναδόχου, αλλά συνήθως του… κακού καιρού.

Διαβάστε περισσότερα >>>

Related

Πρόσφυγες και Μετανάστες
/