Ενημερωτικό Δελτίο Παρατηρητηρίου: Επίσκεψη του νέου Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής στη Χίο

Facebook Twitter E-mail Print
Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018
Ενημερωτικό Δελτίο Παρατηρητηρίου: Επίσκεψη του νέου Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής στη Χίο

Τρία άρθρα από την εφημερίδα "Πολίτης της Χίου" για την πρώτη επίσκεψη του νέου Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δηπήτρη Βίτσα στη Χίο και το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.

"Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την κατάσταση στην ΒΙ.ΑΛ." οι πρώτες δηλώσεις Βίτσα | Πολίτης της Χίου | 23 Μαρ. 2018  

Τις πρώτες του δηλώσεις ως υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής πραγματοποίησε πριν από λίγη ώρα έξω από την ΒΙ.ΑΛ. ο Δημ. Βίτσας, καταθέτοντας τους πρώτους προβληματισμούς του αναφορικά με το μεταναστευτικό ζήτημα. 

Ο κ. Βίτσας υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ικανοποίηση από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο της ΒΙ.ΑΛ. και έδειξε να αντιλαμβάνεται σε σημαντικό βαθμό τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και τα αιτήματα των κατοίκων. "Τους καταλαβαίνω γιατί η εικόνα δεν είναι σωστή. Πρέπει να υπάρχει από την πλευρά μας ισορροπημένο ενδιαφέρον. Όσο σκεφτόμαστε τους μετάναστες και τα προβλήματα τους άλλο τόσο πρέπει να νιαζόμαστε και για εκείνους που βρίσκονται έξω και πέριξ αυτών των Κέντρων" υποστη΄ριξε χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>>

«Όχι» Βίτσα σε εγκατάσταση μεταναστών στα νησιά | Πολίτης της Χίου | 23 Μαρ. 2018

Διατεθειμένος να αποκαταστήσει την επικοινωνία του με τις τοπικές κοινωνίες οι οποίες λύγισαν υπό το βάρος της άκαμπτης και ιδεοληπτικής στάσης του προκατόχου του υπουργού Γ. Μουζάλα, εμφανίστηκε ο νέος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας κατά την περιοδεία του στη Χίο.

Ο υπουργός μετά τη σύσκεψη που πραγματοποίησε με τους κατοίκους στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ. το πρωί της Παρασκευής, μετέβη στο κτίριο της Περιφέρειας όπου συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Στ. Κάρμαντζη και στη συνέχεια στο Δημαρχείο όπου συναντήθηκε με τους αιρετούς αναπτύσσοντας τους άμεσους στόχους τόσο του ίδιου όσο και της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>>

Με πανό και μαύρες σημαίες υποδέχθηκαν τα Καμπόχωρα τον Δ. Βίτσα | Πολίτης της Χίου | 23 Μαρ. 2018

Με πανό και μαύρες σημαίες υποδέχθηκαν στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, οι κάτοικοι των Καμποχώρων τον νέο υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα που από το πρωί επισκέπτεται τη Χίο στο πλαίσιο της περιοδείας του στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. 

Ο Υπουργός έφθασε το πρωί της Παρασκευής από την Αθήνα με την πρώτη πρωινή πτήση συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη. 

Απευθυνόμενος στους κατοίκους ο νέος υπουργός κατέθεσε τη θέληση του να θέσει σε νέες βάσεις την επικοινωνία του με τις τοπικές κοινωνίες, λέγοντας ότι προέχει η συνεννόηση. 

Μάλιστα λίγο πριν μπει στο hotspot,  τους ζήτησε να συστήσουν επιτροπή προκειμένου να ζητήσουν μαζί του.