Εγκλήματα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά

FacebookTwitterE-mailPrint

Εγκλήματα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά

Συντάκτης: stonisi.gr | 8 Απριλίου 2019

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης παραπέμπει για εγκλήματα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά τους κατηγορούμενους για το πογκρόμ σε βάρος αιτούντων άσυλο το βράδυ της 22 Απριλίου 2018 στην πλατεία Σαπφούς.

Εγκλήματα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά

Ένα σχεδόν χρόνο μετά το πογκρόμ στις 22 Απριλίου στην πλατεία Σαπφούς σε βάρος 200 και πλέον αιτούντων άσυλο που είχαν συγκεντρωθεί εκεί, και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης προχώρησε στην ποινική δίωξη των δραστών, μεταξύ άλλων και με το άρθρο 81Α του Ποινικού Κώδικα που τιμωρεί εγκλήματα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Όπως είναι γνωστόν και ανακοινώθηκε επίσημα πέρυσι το Νοέμβριο από την Ελληνική Αστυνομία, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης της οποίας υπέβαλε το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης που διεξήγαγε, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης κατηγορούνται συνολικά 26 άτομα για αδικήματα πλημμεληματικού αλλά και κακουργηματικού χαρακτήρα. Συγκεκριμένα οι 26 κατηγορούνται κατά περίπτωση για τη διάπραξη των αδικημάτων της αντίστασης, της στάσης, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης τετελεσμένης και σε απόπειρα, της απόπειρας πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, της πρόκλησης διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, του εμπρησμού, καθώς και της παράνομης κατοχής και χρήσης όπλων, κροτίδων και βεγγαλικών. Τα 26 άτομα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, προσδιορίζονται είτε ως φυσικοί είτε ως ηθικοί αυτουργοί των όσων συνέβησαν. Διαβάστε περισσότερα>>>

Related

Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/