Ζωντανή Βιβλιοθήκη στην Αγορά της Κυψέλης: Αυτοβιογραφικές ζωντανές ιστορίες προσφύγων και μεταναστών

FacebookTwitterE-mailPrint

Ζωντανή Βιβλιοθήκη στην Αγορά της Κυψέλης: Αυτοβιογραφικές ζωντανές ιστορίες προσφύγων και μεταναστών

 

Η Βιβλιοθήκη και το Αρχείο Ιησουιτών στην Αθήνα μαζί με Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο διοργανώνουμε μία «Ζωντανή Βιβλιοθήκη – Living Library», στα πλαίσια της συμμετοχής μας στο πρόγραμμα “Expressions in Dialogue: Innovative youth work practices on refugee inclusion through Living Libraries”, μία στρατηγική συνεργασία ΚΑ2 που χρηματοδοτείται από το Erasmus+.

Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη είναι μία τεχνική που τοποθετεί τους επίδοξους αναγνώστες/ ακροατές μπροστά σε ζωντανά βιβλία δηλαδή ανθρώπους που αφηγούνται τις εμπειρίες τους.

Ειδικά για τις υλοποιήσεις του προγράμματος Expressions in Dialogue βασικός σκοπός είναι η ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών.

Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής 12 Ιουλίου 2019, στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, και θα περιλαμβάνει τα ακόλουθα βιβλία:

1 Τζαφάρ (Αφγανιστάν) “Βρίσκοντας τον εαυτό μου”, γλώσσα αφήγησης : Ελληνικά
2. Νίμα (Ιράν) “Η ζωγραφική είναι δύναμη”, γλώσσα αφήγησης : αγγλικά με μετάφραση στα ελληνικά
3. Ελπίδα (Αλβανία) “Ντύθηκα άντρας για να περάσω τα σύνορα ” γλώσσα αφήγησης : ελληνικά
4.Ιμράν (Πακιστάν) ”Ιμράν σημαίνει αυτός που ξέρει πολλά για τις κοινωνίες και τους πολιτισμούς", γλώσσα αφήγησης : αγγλικά μετάφραση στα ελληνικά
5. Μοχάμεντ(Συρία) “Iam not a number anymore” γλώσσα αφήγησης : αγγλικά, χωρίς μετάφραση
6. Olivier(Καμερούν) “La traversé” γλώσσα αφήγησης : γαλλικά, μετάφραση στα ελληνικά
7.Fouzia (Συρία) "No title" γλώσσα : αγγλικά χωρίς μεταφραστή

Η διαδικασία έχει ως έξης: κάθε βιβλίο αφηγείται την ιστορία του σε τρεις έως πέντε ακροατές για 20-25 λεπτά. Οι αναγνώστες οφείλουν να ακούσουν με σεβασμό το βιβλίο, χωρίς να διακόπτουν και ύστερα έχουν 10 λεπτά για να θέσουν ερωτήματα στον αφηγητή. Ο αφηγητής έχει δικαίωμα να μην απαντήσει σε κάποια ερώτηση αν δεν επιθυμεί.
Κάθε "αναγνώστης" θα έχει τη δυνατότητα να διαβάσει δύο βιβλία. Τα βιβλία θα διαλέγονται ανάλογα με την διαθεσιμότητά τους εκείνη την στιγμή.

Οι "αναγνώσεις" θα γίνουν 3 φορές με όριο τα 30 άτομα κάθε φορά. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής για όποιον το θελήσει.
Για οποιαδήποτε ερώτηση ή πληροφορία μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο library.greece@jesuites.com και στο τηλέφωνο : 210 8835 911 (εσωτ.106)