«Ας σταματήσουν κάποιοι να διχάζουν την κοινωνία»

FacebookTwitterE-mailPrint

«Ας σταματήσουν κάποιοι να διχάζουν την κοινωνία»

Συντάκτης: stonisi.gr | 25 Σεπτεμβρίου 2019

Η «Δημοκρατική Μυτιλήνη» για τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές.

Η παράταξη των πολιτών της Μυτιλήνης «Δημοκρατική Μυτιλήνη» με αφορμή την όξυνση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ρεύματος προς τη Λέσβο που πλέον στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης έχει φέρει να ζουν σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, περί τους 14.500 ανθρώπους εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα παρακάτω:

Η συζήτηση του θέματος με το αρμόδιο προς τούτο κράτος να μην δίνει λύσεις αποσυμφόρησης του νησιού, δεν προσφέρει το παραμικρό πέραν μιας «φιλολογικού» τύπου συζήτησης που διχάζει ακόμα περισσότερο την τοπική κοινωνία. Δίνει δε την ευκαιρία σε κάποιους να αποσείσουν τις ευθύνες τους «χαϊδεύοντας αυτιά» όπως έπραξαν και κατά την προεκλογική περίοδο. Συμβάλει επίσης στην απόσειση των ευθυνών τόσο της Περιφέρειας όσο και των Δήμων και στη δημιουργία μιας ατζέντας που δε συμβάλει στο ξεπέρασμα της κρίσης και στην ενωτική δράση του λαού και των φορέων του.

Σήμερα οι υπερπλήρεις μεγάλες δομές είναι «ακέφαλες» ενώ η «ντροπή της Μόριας» έχει εξελιχθεί σε μια πόλη 12.500 κατοίκων για την οποία τα λαλίστατα στο παρελθόν μέσα ενημέρωσης σιωπούν. Καμιά προοπτική δεν διαφαίνεται στο μέλλον πέραν κι άλλων κυβερνητικών συσκέψεων και της ύψωσης «τειχών» προς την άλλη Ελλάδα. Μόλις χθες δε ένας θάνατος ενός πεντάχρονου μόλις παιδιού, ενός ακόμα ανθρώπου, υπενθύμισε σε όσους έχουν αυτιά για να ακούνε πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι κινδυνεύουν. Διαβάστε περισσότερα>>>

Related