Ύπατη Αρμοστεία: Παράδειγμα αλληλεγγύης η Τήλος

FacebookTwitterE-mailPrint

Ύπατη Αρμοστεία: Παράδειγμα αλληλεγγύης η Τήλος

View Original

Έναν ύμνο για τους κατοίκους της Τήλου επιφύλασσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, καθώς άνοιξαν την αγκαλιά τους φιλοξενώντας και δίνοντας δουλειά στα μέλη δέκα οικογενειών προσφύγων από τη Συρία. Όπως τονίζει η οργάνωση, η Τήλος των 800 κατοίκων έγινε το παράδειγμα για όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην επίσημη ιστοσελίδα της Ύπατης Αρμοστείας η μικροσκοπική Τήλος είναι παράδειγμα αλληλεγγύης.

Μεταφέρει δε τη μαρτυρία του Κουσάι Αλ-Νταμάντ, που έφτασε εκεί ως πρόσφυγας και τώρα δουλεύει σε έναν τοπικό φούρνο. «Από τότε που βρέθηκα στην Τήλο, την αποκαλώ το νησί των ονείρων ή ονειροχώρα», λέει ο Κουσάι. «Σε αυτή την κοινωνία όλοι ζούμε ειρηνικά».

Στην Τήλο, η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες και η συνεργαζόμενη οργάνωση Solidarity Now, με την οικονομική βοήθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προσφέρουν μαθήματα ελληνικών σε παιδιά και ενηλίκους και στέγη για ένα χρόνο. Οι περισσότεροι από τους Σύρους πρόσφυγες -όλοι απολαμβάνουν το καθεστώς αυτό του πρόσφυγα και έχουν το δικαίωμα να εργάζονται- λένε ότι θέλουν να μείνουν στο νησί. Για τους κατοίκους, έχει γίνει τιμή το γεγονός ότι τους φιλοξενούν

Σύμφωνα με τη δήμαρχο του νησιού, Μαρία Καμμά, «Για να μπορέσουν οι άνθρωποι αυτοί να ενσωματωθούν χρειάζονται δουλειά. Και για μας είναι μεγάλη τιμή να λένε ότι θέλουν να μείνουν εδώ. Δεν υπάρχει τίποτα πιο πολύτιμο από την αγάπη μεταξύ των ανθρώπων;».

Πηγή: efsyn.gr