Προσφυγικό: Κόντρα Δ. Βίτσα με το δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου

Facebook Twitter E-mail Print
Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018
Προσφυγικό: Κόντρα Δ. Βίτσα με το δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου

Συντάκτης: naftemporiki.gr | 23 Νοεμβρίου 2018

Απαντητική επιστολή, σε έντονο ύφος, προς τον δήμαρχο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Νικόλαο Καραπάνο, έστειλε σήμερα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής (ΥΜΕΠΟ), με αφορμή την απόφαση του τοπικού Δημοτικού Συμβουλίου που αντιτίθεται στη διαμονή προσφύγων στην περιοχή.

Ο Δημήτρης Βίτσας δηλώνει «έκπληκτος και οργισμένος», καθώς η «πόλη σύμβολο του αγώνα για την Ελευθερία, την Ισότητα και την Αδελφότητα, της πόλης εικόνισμα για την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη» ψηφίζει ότι είναι αντίθετη στη διαμονή ή παραμονή προσφύγων σε ιδιωτικούς και δημόσιους στεγασμένους χώρους.

«Ξεκάθαρα πια: ποιοι είσαστε και ποιους νομίζετε ότι εκπροσωπείτε; Το χώμα που πατάτε είναι ποτισμένο με τον ιδρώτα και το αίμα ανθρώπων που το πρόσφεραν για την Ελευθερία και τις πανανθρώπινες Αξίες. Μεσολογγίτες, Σουλιώτες, αλλά και άνθρωποι από άλλες γωνιές της γης, όπως ο Μπάιρον, θυσιάστηκαν γι’ αυτά και με την ηρωική τους Έξοδο έφυγαν πρόσφυγες σε άλλα μέρη της Ελλάδας και όχι μόνο. Και εσείς, αρνείστε να φιλοξενηθούν στον χώρο, που δεν είναι δικός σας, δεν είναι ιδιοκτησία σας, 150 κατατρεγμένοι άνθρωποι για λίγους μήνες;» διερωτάται ο ΥΜΕΠΟ. Διαβάστε περισσότερα>>>