Ενημερωτικό Δελτίο Παρατηρητηρίου: Επίσκεψη του κ. Μουζάλα στη Χίο και το καταυλισμό της ΒΙΑΛ

FacebookTwitterE-mailPrint

Ενημερωτικό Δελτίο Παρατηρητηρίου: Επίσκεψη του κ. Μουζάλα στη Χίο και το καταυλισμό της ΒΙΑΛ

Στη Χίο ο Γ. Μουζάλας για την τοποθέτηση οικίσκων στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ | ΑΠΕ-ΜΠΕ | 11 Ιαν. 2018

Την Χίο επισκέπτεται σήμερα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Σκοπός του ταξιδιού, όπως δήλωσε ο κ. Μουζάλας στο ΑΠΕ ? ΜΠΕ, είναι να δει από κοντά τις εργασίες τοποθέτησης οικίσκων στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ, «ώστε να σταματήσουν πρόσφυγες και μετανάστες, που περιμένουν την εξέταση του αιτήματος ασύλου που έχου υποβάλει, να μένουν σε σκηνές κάτω από κακές καιρικές συνθήκες».
Σημειώνεται ότι έξω από τον καταυλισμό ΒΙΑΛ είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι της περιοχής, με επικεφαλής τον πρόεδρο του κοντινού στον καταυλισμό χωριού Χαλκειός Κώστα Φουτράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μουζάλας θα συναντηθεί μέσα στην ημέρα μαζί τους.
 

Γ. Μουζάλας: "Ο καταυλισμός της ΒΙΑΛ δεν θα κλείσει" | ΑΠΕ-ΜΠΕ | 11 Ιαν. 2018

«Ο καταυλισμός της ΒΙΑΛ δεν θα κλείσει, καταβάλλεται προσπάθεια για την αποσυμφόρηση της δομής, ενώ οι οικίσκοι μεταφέρθηκαν για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών που σήμερα διαμένουν σε σκηνές». Αυτό ξεκαθάρισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σε αντιπροσωπεία των διαμαρτυρόμενων κατοίκων του χωριού Χαλκειός, με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Χίο.

«Δεν υπάρχει στον ορίζοντα άλλη λύση πλην της ΒΙΑΛ» | Εφημερίδα των Συντακτών | 11 Ιαν. 2018

Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη ΒΙΑΛ Χίο βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, σε μια αιφνιδιαστική «επίσκεψη εργασίας», ώστε να δει από κοντά την πρόοδο των εργασιών τοποθέτησης των οικίσκων και να συναντήσει εκπροσώπους των τοπικών αρχών, αλλά και κατοίκους της περιοχής, με τους οποίους και συνομίλησε εντός της ΒΙΑΛ. Ο υπουργός εμφανίστηκε ακόμα μια φορά κατηγορηματικός πως η ΒΙΑΛ δεν θα κλείσει, θέση που επανέλαβε και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στη συνάντηση με τον δήμαρχο Χίου Μαν. Βουρνού στο δημαρχείο του νησιού. (...)

Στη Χίο μετέβηι σήμερα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, προκειμένου να παραδώσει 40 νέα κοντέινερ στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ. | Dikaiologitika News | 1 Ιαν. 2018

Μπροστά στις έντονες επικρίσεις που δέχεται η Ελλάδα από σύσσωμη την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα hot spot, όπου φιλοξενούνται χιλιάδες μετανάστες, ο υπουργός έχει προγραμματίσει σήμερα την παράδοση 40 κοντέινερ. Όπως έχει παραδεχτεί σε συνέντευξή του η κατάσταση στο hot spot είναι κακή. Έτσι θέλησε να «τρέξει» τις απαραίτητες προετοιμασίες για να βοηθήσει τους πρόσφυγες κατά το δυνατό πιο ανώδυνα τον χειμώνα. Σημειώνεται ότι έξω από τον καταυλισμό ΒΙΑΛ είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι της περιοχής, με επικεφαλής τον πρόεδρο του κοντινού στον καταυλισμό χωριού Χαλκειός Κώστα Φουτράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μουζάλας θα συναντηθεί μέσα στην ημέρα μαζί τους. (...)

ΒΙΝΤΕΟ- Φυγάδευσαν τον Μουζάλα για να φύγει από τη Χίο | Πολίτης της Χίου | 11 Ιαν. 2018

Με μηνύματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής στο μεταναστευτικό αλλά και προσωπικά κατά του ίδιου, συνοδεύτηκε η αναχώρηση του Γιάννη Μουζάλα, το βράδυ της Πέμπτης από τη Χίο για την Αθήνα. Συγκεντρωμένοι κάτοικοι του Χαλκειούς, όπου είναι εγκατεστημένο το hotspot, και όχι μόνο, κατέλαβαν την αίθουσα αναχωρήσεων, υψώνοντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά του ίδιου ζητώντας την παραίτησή του. (...)

Οι εχθρικές κινήσεις δεν σταματούν τις εργασίες  | Αστραπάρης | 11 Ιαν. 2018

Με σόου της επιτροπής των ανωνύμων, της αυτοαποκαλούμενης και «παγχιακή επιτροπή αγώνα», καθώς και λιγοστών κατοίκων από το Χαλκειός, από κοντά και διάφοροι περίεργοι, που συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο της Χίου για το… κατευόδιο, έκλεισε η ολοήμερη επίσκεψη του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα στη Χίο. (...)

Related

Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/