Ανοιχτή Συνάντηση στη Μυτιλήνη στις 21 Ιουνίου 2018 από την Jesuit Refugee Service

FacebookTwitterE-mailPrint

Ανοιχτή Συνάντηση στη Μυτιλήνη στις 21 Ιουνίου 2018 από την Jesuit Refugee Service

Στις 21 Ιουνίου 2018, ημέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, από τις 6.00 μμ  (JRS), η (Jesuit Refugee Service),  θα πραγματοποιήσει ανοιχτή συνάντηση στο Καφενείο Πανελλήνιον  στη Προκυμαία της Μυτιλήνης.

Η JRS είναι μια διεθνής καθολική οργάνωση, αποστολή της οποίας είναι να να συνοδεύει, να εξυπηρετεί και να συνηγορεί για λογαριασμό των προσφύγων, άλλων βίαια εκτοπισμένων ατόμων και των αιτούντων άσυλο.

Το JRS έχει προγράμματα σε 50 χώρες, βοηθώντας τους ανθρώπους σε καταυλισμούς προσφύγων, κέντρα κράτησης και πόλεις. Αυτή η βοήθεια εκτείνεται σε ανθρώπους όλων των θρησκειών ή καμίας. Οι περισσότεροι δικαιούχοι δεν είναι καθολικοί. Το JRS συμμετέχει στην εκπαίδευση και την κατάρτιση για την απασχόληση σε πολλά μέρη του κόσμου, και στην Αθήνα.

Το JRS ενδιαφέρεται επίσης πολύ για την υπεράσπιση και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Tom Smolich SJ, Διεθνής Διευθυντής του JRS, δίνουν μια σύντομη ομιλία. Θα επικεντρωθεί στην ανάγκη να υιοθετήσει η παγκόσμια κοινότητα μια κοινή απάντηση στην παγκόσμια κατάσταση των προσφύγων και την εφαρμογή της στη Λέσβο. Θα ακολουθεί  ερωτήσεις και απαντήσεις και μια συζήτηση.

Οι τοπικοί, εκπρόσωποι εθνικών και διεθνών ΜΚΟ, μέλη του Τύπου και οι ίδιοι οι πρόσφυγες καλούνται να παραστούν. Η συνάντηση αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από τις 8 μ.μ.

 

JRS Hellas 28 Michael Boda  & 27 Smyrnis  10439 Athens | 68 Fylis  10434 Athens | Telephone: +30 210 8223 827 (ext. 141) Weekdays 9am-3pm | e-mail: greece@jrs.net | web: www.jrsellada.com

Related

Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Εκδηλώσεις
/