Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το προσφυγικό

FacebookTwitterE-mailPrint

Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το προσφυγικό

Συντάκτης: samos24.gr | 23 Νοεμβρίου 2018

Το μείζον θέμα του προσφυγικού – μεταναστευτικού , οι επιπτώσεις του στο νησί μας και η γραμμή διεκδίκησης του Δήμου συζητήθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2018. Είχε προηγηθεί, ευρεία σύσκεψη φορέων την οποία είχε συγκαλέσει ο δήμαρχος όπου εκφράστηκαν όλες οι θέσεις και προτάσεις που υπάρχουν γύρω από το θέμα.

Από την πλευρά τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης επανέλαβαν ακόμη μια φορά την πάγια και σταθερή θέση της παράταξης και του ΚΚΕ , ότι :

  • Πρέπει να σταματήσει τώρα χωρίς καθυστέρηση ο εγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών στα νησιά, σε αντίθεση με την  συμφωνία Ε.Ε, κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Τουρκίας που οδηγεί σ’ αυτόν, όπως από την αρχή είχαμε προειδοποιήσει.
  • Σ’ αυτή τη κατεύθυνση πρέπει άμεσα να κλείσουν τα χοτ σποτ και να μην κατασκευαστούν καινούργια , όπως επιχειρεί η κυβέρνηση στη Σάμο
  • Οι πρόσφυγες και μετανάστες πρέπει απλά να καταγράφονται στα νησιά, να παίρνουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά υγείας και να μεταφέρονται με ασφάλεια σε Κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα όπου να ολοκληρώνονται σε σύντομο διάστημα οι διαδικασίες ταυτοποίησης, έκδοσης διαφόρων πιστοποιητικών, των αιτήσεων ασύλου κλπ και να φεύγουν για τις χώρες προορισμού τους. Διαβάστε περισσότερα>>>

Related