Ελεύθεροι υπό όρους οι πρωταγωνιστές του πογκρόμ της πλατείας Σαπφούς

FacebookTwitterE-mailPrint

Ελεύθεροι υπό όρους οι πρωταγωνιστές του πογκρόμ της πλατείας Σαπφούς

View Original

stonisi. gr | 28 Ιανουαρίου 2022 |

Ελεύθεροι υπό όρους οι πρωταγωνιστές του πογκρόμ της πλατείας Σαπφούς

Δύσκολες ώρες για τους απολογούμενους στον Ανακριτή εδώ και λίγες μέρες πρωταγωνιστές των επεισοδίων το βράδυ της 22 Απριλίου του 2018 κατά μεταναστών και προσφύγων στην πλατεία Σαπφούς. Γεγονότα που έγιναν γνωστά ως «πογκρόμ της Μυτιλήνης».

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την απολογία τους ως ύποπτοι τέλεσης νέων αδικημάτων, αφήνονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα υποχρεούνται να εμφανίζονται μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας τους, ενώ τους απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα!

Η δικογραφία αφορά συνολικά 26 άτομα που κατηγορούνται για σειρά κακουργημάτων και πλημμελημάτων κατά περίπτωση, με το επιβαρυντικό στοιχείο της παράβασης του άρθρου 81Α του Ποινικού Κώδικα που τιμωρεί εγκλήματα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Όπως είναι γνωστό, το απόγευμα της 22ας Απριλίου 2018, στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, συγκεντρώθηκαν 300 περίπου άτομα για την καθιερωμένη υποστολή σημαίας από στρατιωτικό άγημα. Μετά το τέλος της διαδικασίας, 150 περίπου από τα άτομα αυτά, κάποια από τα οποία με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, επιτέθηκαν σε ομάδα Αφγανών που πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Σαπφούς, με σκοπό τη βίαιη απομάκρυνσή τους.

Διαβάστε περισσότερα >>>